Stoervlees.com maakt van iedereen een thuisslager

3 november 2017

Stoervlees.com is een initiatief van meesterslager Melis de Waard. Deze ambachtelijke online winkel levert eerlijk en duurzaam vers vlees. De online slager levert rund- en  varkensvlees. Daarnaast organiseert Stoervlees.com workshops bij consumenten thuis.

De Waard: “We willen eerlijk vlees en hebben minder tijd. En we willen thuis lekker en bewuster kunnen koken. Stoervlees.com speelt in op die behoefte.” Om verspilling tegen te gaan, verwerkt Stoervlees,com het hele rund of varken.

Iers rundvlees

Het Ierse rundvlees komt van een extensieve veehouderij. Dit betekent dat deze runderen bijna altijd buiten zijn, natuurlijke producten eten. Ook krijgen ze geen antibiotica als het niet nodig is en geen groeibevorderaars. Het varkensvlees heeft het Beter Leven Keurmerk van de dierenbescherming.

Thuisslager

Het vlees wordt zo voorbewerkt dat het eenvoudig te snijden is of in zijn geheel bereid kan worden. Vanaf de leveranciers is de consument direct de laatste schakel en dus eigenlijk de ‘slager’. Het vlees komt direct van de slachterij en is niet ingevroren geweest.

Workshop

Om de kneepjes van het slagersvak aan te leren, organiseert Stoervlees.com ook workshops bij consumenten thuis. In de workshop komen de theoretische begrippen van het vlees aan bod. Ook leren deelnemers hoe ze een mes moeten aanzetten, en alles over het verdelen, splitsen en portioneren van het vlees.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?