Spannende Burger Battle

23 september 2020

Rond 17 september 2020 vond een BBQ-wedstrijd plaats op social media: de Butchery Burger Battle. Ongeveer honderd deelnemers gebruikten de hashtag #butcheryburgerbattle om hun burgercreaties te delen, met als doel elkaar te inspireren met smaakcombinaties. De winnaar maakte een Surf & Turf burger met gegrilde octopus.

Online slager The Butchery nam het initiatief voor de Butchery Burger Battle. De slager riep volgers op social media op om hun burgers te delen onder de hashtag #butcheryburgerbattle. Zij maakten kans op prijzen als een Ofyr tafelmodel BBQ en Japans A5 Wagyu ribeye, maar het hoofddoel was om anderen te inspireren. Dat doel is volgens de organisatie gehaald en het niveau van de ongeveer honderd creatieve inzendingen lag hoog.

Winnaar

De winnaar was foodblogger @biggerbetterbasterd met een Surf & Turf burger. Deze burger bestond uit een black bun, geroosterde pikante paprika hummus, gegrilde baby romaine sla, black angus burger met mozzarella, basilicum en zongedroogde tomaat, krokant gegrilde chorizo, aioli en gegrilde octopus. Een goede smaakcombinatie en foto gaven de doorslag.

@Eggcited.bbq belandde op de tweede plaats met een kleurrijke steamed bun rendang burger: “Het idee was al snel geboren om een steamed bun te gaan beleggen met de Rendang burger. Om nog een crunchy bite toe te voegen aan de burger, hebben we een gefrituurde ‘kroket’ met een vulling van huisgemaakte daging rendang eraan toegevoegd. Een rendang op basis van rundvlees en kokos. Nog wat zoetzure groente erbij en de ‘Steamed Bun Rendang Burger’ is geboren.”

De deelnemers lieten volgens de organisatie van de wedstrijd zien hoe je creatief kan zijn met een burger. Er was goede concurrentie, maar de interactie op social media was inspirerend. Aan het einde van de wedstrijd kregen alle deelnemers een ButcheryClub-cap en vier gratis Black Angus beefburgers als dank voor de deelname.

Altijd op de hoogte blijven?