Nieuwe opzet Slavakto 2018

25 januari 2018

Vakbeurs Slavakto wil de hele slagersbranche inspireren. Daarom heeft de editie van 2018 een nieuwe opzet gekregen. De wedstrijden zijn uitgebreid met 'Battles' en zowel exposanten als bezoekers kunnen nog actiever deelnemen aan de activiteiten, proeverijen en competities. Slavakto 2018 vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 november in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

Slavakto Battles

Tijdens Slavakto 2018 vinden vakwedstrijden plaats. Het verschil met voorgaande edities is dat er dit keer alleen een overall winnaar wordt aangewezen. Daarnaast gaan slagers met elkaar de strijd aan in zogenaamde 'Battles'. Battles zoals:

  • The Dutch Burger Battle. Wie wint de ‘Dutch Butcher Burger Award 2018’?
  • The Meatbal Battle. In samenwerking met de KNS wordt op het event de ‘finaleronde’ van de beste bal van Nederland georganiseerd.
  • The Meat Creation Competition. Wie creëert het lekkerste en creatiefste product en presenteert deze aan de jury?
  • The Gourmetlle. Deelnemers presenteren drie gourmetschalen met verschillende thema’s aan de jury. De winnaar ontvangt de ‘Gourmettle Cup’ en een mooie promotiecampagne.
  • The Great Meat Presentation Competition. Deelnemers presenteren - ieder in 1 m² toonbank - drie grootvlees producten.
  • Stamppot It! Hier bepalen de bezoekers de uiteindelijke winnaar.

Activiteiten

Naast alle competities en proeverijen biedt Slavakto 2018 ook nog andere activiteiten gedurende het hele evenement. Zo is er een marketing markt en een recepturen avonduurtje. Bij The real mean new machine stand ontdekken bezoekers wat er nieuw is op het gebied van bereiding, verpakkingen, weeg- of snijapparatuur. In de Welzijnzone is er volop aandacht voor dierenwelzijn en verduurzaming. En in het Slavakto theater vinden de prijsuitreikingen en voorstellingen plaats.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?