Slagersbranche heeft vier nieuwe meesters

22 september 2020
Christiaan Verkuijl, Hans-Peter Spaans, Hans de Goeij en Jessica Hoevenaars (foto: Feike Faase)

De slagersbranche heeft er vier nieuwe meesters bij. Dat maakte Ad Bergwerff, voorzitter Commissie Meesterproef, 21 september bekend. Hans-Peter Spaans en Hans de Goeij mogen de titel ‘branche erkende meesterslager’ dragen. Daarnaast kwamen er twee nieuwe meesterverkopers bij: Jessica Hoevenaars en Christiaan Verkuijl.

Hiermee staat de teller op zeven meesterslagers en vier meesterverkopers sinds de invoering van meestertitels in de slagersbranche in 2018. Stichting Meestertitels Slagersbedrijf is trots dat het de vier nieuwe meesters in deze bijzondere tijd is gelukt om hun meesterproef af te leggen.

De nieuwe meesterslagers en -verkopers

De nieuwe meesterslager Hans-Peter Spaans is werkzaam Slagerij Ter Weele in Oene/Emst. Hij is de eerste werknemer die zich branche erkende meesterslager mag noemen. Zijn werkgever, Herman ter Weele, is sinds 2019 branche erkende meesterslager. De andere meesterslagers zijn ondernemer. Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij De Goeij in Vianen.

Meesterverkoper Christiaan Verkuijl is werkzaam bij Slagerij Van Roessel waar branche erkende meesterslager Dennis van Dun de scepter zwaait. Dennis draagt de meestertitel sinds 2018. Jessica Hoevenaars is bij Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel werkzaam.

Meesterproef

Elke kandidaat legt een meesterproef af. Hiermee bewijs je dat je het slagersvak en/of de verkoopkant in alle facetten beheerst. Want een meestertitel is er alleen voor de allerbesten. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen.

Stichting Meestertitels Slagersbranche

De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Deze titels zijn er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.

Altijd op de hoogte blijven?