Slagers werken aan zoutreductie

13 augustus 2012 Edwin Rensen

RIJSWIJK - In samenwerking met TNO is de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) een onderzoek gestart naar de mogelijkheid voor slagers om het zoutgehalte in vleeswaren en worstsoorten terug te brengen.

RIJSWIJK - In samenwerking met TNO is de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) een onderzoek gestart naar de mogelijkheid voor slagers om het zoutgehalte in vleeswaren en worstsoorten terug te brengen.

Hiermee wil de KNS een bijdrage leveren aan de verbetering van de volksgezondheid door zoutreductie in de slagersbranche. Een te hoge zoutconsumptie kan namelijk tot een verhoogde bloeddruk leiden, hetgeen de kans op hart- en vaatziekten vergroot.

Op basis van de onderzoeksresultaten van TNO past de KNS haar Receptenmap voor het Slagersbedrijf aan. Deze map is een belangrijk handvat voor slagers bij het bereiden van vleesproducten. Belangrijk aandachtspunt is het behoud van een goede smaak.

 

Altijd op de hoogte blijven?