Slagers ruziën over vakbeurs

13 augustus 2012 redactie

Slagers ruziën over beurzenUTRECHT In de slagerswereld speelt zich momenteel een flinke strijd af over de organisatie van de vakbeurs in 2007. De traditionele Slavakto krijgt vanuit de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) concurrentie.

Zij hebben voor 11, 12 en 13 maart 2007 de vakbeurs 'Vlees in Perspectief' op het programma staan. Min of meer een concurrent van de traditionele Slavakto. Of de KNS-beurs een succes wordt, valt echter te betwijfelen. De Vereniging van Keurslagers en het Worstmakersgilde hebben al gezegd deel te nemen aan de Slavakto en niet aan de nieuwe beurs.

De gerenommeerde uitstraling van de Slavakto en de behoefte aan een landelijke beurs worden als belangrijkste redenen genoemd. Directeur Ruud Bakker van de Vereniging van Keurslagers zegt in het vakblad Slagerswereld met de keuze voor de Slavakto duidelijkheid te scheppen naar zijn leden en de partners. Theo de Roode, voorzitter van het Worstmakersgilde is van mening dat je moet laten bestaan wat goed is. 'We zitten niet te wachten op weer een nieuw probeersel.'

De KNS zegt in hetzelfde blad 'verbaasd' te zijn over de ommezwaai van de beide verenigingen. In eerdere gesprekken zouden zij juist positief hebben gereageerd op de nieuwe beurs 'Vlees in Perspectief'.

'We hebben zelfs op verzoek van Ruud Bakker de beurs naar het voorjaar verplaatst, waarop de Slavakto veertien dagen later is gaan zitten met hun datum. Door leugens van de andere partij is de slager de dupe, want twee beurzen op dezelfde tijd daar heeft niemand wat aan', zegt woordvoerder Ton Lindeman.

Voorzitter Jos Ramekers van het Productschap Vee en Vlees zegt twee beurzen 'geen goede zaak' te vinden. 'Noch voor exposanten noch voor de bezoekende slagers. Alleen maar verliezers. Het moet toch mogelijk zijn dat bij elkaar te brengen. Ik zal me daarvoor inzetten.'

Altijd op de hoogte blijven?