Slagers kunnen zich aanmelden voor de Grote Grillworsttest

1 februari 2021 Redactie Vlees
Slagerij de Bruin, winnaar Grote Grillworsttest 2020 (foto: KNS)

De keuring van de Grote Grillworsttest vindt in 2021 plaats op 5 maart. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept slagers op om zich aan te melden voor deze vakwedstrijd. "Door mee te doen aan de vakwedstrijd weet je niet alleen of je product perfect is maar het geeft jouw klanten ook meer bekendheid aan het vakmanschap", aldus de brancheorganisatie op de website.

Alle inzenden worden door een vakjury beoordeeld. Zij letten hierbij onder andere op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. De jury bestaat in 2021 uit branche erkende meesterslager Hans de Goeij, worstmaker Marco Nieuwaal van Slagerij de Bruin (winnaar 2020) en keuringsmeesters vanuit het Expertise Centrum voor het Slagersambacht Clemens Daamen en Josja Haagsma (aspirant).

Expertise Centrum voor het Slagersambacht

Vanwege de intensievere samenwerking met het Expertise Centrum voor het Slagersambacht moeten de deelnemers hun inzending dit jaar aanleveren op een andere locatie. Namelijk bij SVO in Houten (Sleepboot 2, 3991 CN Houten). De inzendingen moeten 4 maart binnen zijn.

Slagers kunnen zich online aanmelden voor de Grote Grillworsttest. Hier staan ook alle regels van de website.

KNS-vakwedstrijd

De Grote Grillworsttest is een van de drie vakwedstrijden die KNS ieder jaar organiseert. Slagerij de Bruin won de editie van 2020. De tweede plaats ging naar Uw Slager Bouma uit Steenwijkerwold en Slager Traiteur Dennis Kuijler uit Den Haag belandde op de derde plaats.

Altijd op de hoogte blijven?