Slagers besparen op koelen en vriezen

attachment-001_food-image-VLS14631I01

DOETINCHEM - Koelapparatuur slurpt energie in de vleesverwerkende bedrijven. Maar de techniek staat niet stil en veel leveranciers bestormen de markt met energie-zuinige apparatuur. Besparingen kunnen oplopen tot wel 40%.

DOETINCHEM - Koelapparatuur slurpt energie in de vleesverwerkende bedrijven. Maar de techniek staat niet stil en veel leveranciers bestormen de markt met energie-zuinige apparatuur. Besparingen kunnen oplopen tot wel 40%.

Er komt veel kijken bij aanschaf van koel- en vriesapparatuur. Slimme regelaars, isolatiepanelen en warmtewisselaars kunnen voor slagerijen en vleesverwerkende bedrijven (financieel) erg aantrekkelijk zijn.

De redactie ondervroeg enkele specialisten. Hun bevindingen zijn terug te lezen in Vleesmagazine van juli 2012 (verschijningsdatum 31 juli).

Lees ook
Investeren: ja of nee?

Investeren: ja of nee?

Wanneer ik in ons bedrijf rondloop en ik zie wat er aan apparatuur aanwezig is, denk ik wel eens terug aan hoe de situatie was bij onze start 27 jaar geleden. Wij namen een moderne en goed ingerichte slagerij over, zoals het toen omschreven werd door de verkoper. ‘

‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...