
Meer dan 150 slagerijen deden mee aan de voorjaars- en najaarskeuringen van afgelopen jaar en zonden hun worstmakerij- en traiteurproducten in. “Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen”, vertelt hoofdkeurmeester Jos Pinckaers. “De jury heeft heel veel lekkere en goede producten voorbij zien komen. Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt!”
Laatste keuringsronde
Uit deze keuringen volgden een aantal genomineerden. Zij kregen de afgelopen weken nogmaals bezoek waarbij zes extra producten opgehaald werden voor een laatste keuringsronde. Tijdens deze allesbeslissende wees de jury Slagerij Verkoeijen en Slagerij Bakkertje aan als landelijke winnaars. Daarnaast bepaalden ze ook de regiokampioenen.
Regio | Worstmaker van het Jaar | Traiteur van het Jaar |
Zuid Holland, Zeeland, Utrecht |
Gildeslager van Sprang uit Gouda | Gildeslager Klein uit Noordwijkerhout |
Noord Holland | Slagerij Bakkertje uit Volendam | Slagerij Bakkertje uit Volendam |
Brabant, Limburg | Verkoeijen Partyservice & slagerij uit Leunen | Slagerij Pinckaers uit Eijsden |
Groningen, Friesland, Drenthe | Uw Slager Wip uit Hallum | Uw Slager Hemmen uit Onstwedde |
Gelderland, Overijssel | Uw Slager Bram Knol uit Wierden | Uw Slager Blakenburg uit Kerkdriel |
Feedback voor slagers
“Naast dat de keuringen winnaars opleveren, is het bovenal fijn dat alle slagers objectieve feedback over hun producten ontvangen waarmee ze hun producten op nog hoger niveau kunnen brengen.”, aldus Albert-Peter Veldkamp van Uw Slager.
Sinds 2021 werken de leden van Het Worstmakersgilde en Uw Slager nauw samen. 2024 staat in het teken van nog meer inhoud geven aan keuringen, en van diverse bijeenkomsten en kennissessies. Op die manier kunnen aangesloten slagerijen maximaal profiteren van het delen en verdiepen van kennis, om die te kunnen inzetten in hun bedrijfsvoering.