Slagerij Verkoeijen Beste Worstmaker en Slagerij Bakkertje Traiteur van het jaar 2024

29 januari 2024 Redactie Vleesmagazine Uw Slager en Het Worstmakersgilde
Uw Slager en Het Worstmakersgilde maakten op 22 januari de Beste Worstmaker en de Beste Traiteur van het jaar 2024 bekend. Slagerij Verkoeijen mag een jaar lang de titel Beste Worstmaker dragen en Slagerij Bakkertje uit Volendam de titel Beste Traiteur.

Meer dan 150 slagerijen deden mee aan de voorjaars- en najaarskeuringen van afgelopen jaar en zonden hun worstmakerij- en traiteurproducten in. “Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen”, vertelt hoofdkeurmeester Jos Pinckaers. “De jury heeft heel veel lekkere en goede producten voorbij zien komen. Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt!”

Laatste keuringsronde

Uit deze keuringen volgden een aantal genomineerden. Zij kregen de afgelopen weken nogmaals bezoek waarbij zes extra producten opgehaald werden voor een laatste keuringsronde. Tijdens deze allesbeslissende wees de jury Slagerij Verkoeijen en Slagerij Bakkertje aan als landelijke winnaars. Daarnaast bepaalden ze ook de regiokampioenen.

Regio Worstmaker van het Jaar Traiteur van het Jaar

Zuid Holland, Zeeland, Utrecht 

Gildeslager van Sprang uit Gouda Gildeslager Klein uit Noordwijkerhout
Noord Holland  Slagerij Bakkertje uit Volendam Slagerij Bakkertje uit Volendam
Brabant, Limburg    Verkoeijen Partyservice & slagerij uit Leunen Slagerij Pinckaers uit Eijsden
Groningen, Friesland, Drenthe  Uw Slager Wip uit Hallum Uw Slager Hemmen uit Onstwedde
Gelderland, Overijssel Uw Slager Bram Knol uit Wierden Uw Slager Blakenburg uit Kerkdriel

 

Feedback voor slagers

“Naast dat de keuringen winnaars opleveren, is het bovenal fijn dat alle slagers objectieve feedback over hun producten ontvangen waarmee ze hun producten op nog hoger niveau kunnen brengen.”, aldus Albert-Peter Veldkamp van Uw Slager.

Sinds 2021 werken de leden van Het Worstmakersgilde en Uw Slager nauw samen. 2024 staat in het teken van nog meer inhoud geven aan keuringen, en van diverse bijeenkomsten en kennissessies. Op die manier kunnen aangesloten slagerijen maximaal profiteren van het delen en verdiepen van kennis, om die te kunnen inzetten in hun bedrijfsvoering.

Altijd op de hoogte blijven?