Topslagerij Van de Weg maakt beste grillworst

13 februari 2019

Vorig jaar finalist en in 2019 de winnaar. Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde is uitgeroepen tot winnaar van de Grote Grillworsttest 2019. De jury vond deze grillworst ‘perfect in balans met een heerlijke vlees- en grillsmaak en lekker gekruid’.

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Hugo Kennis, bekend tv-kok bij RTL 4 en 24Kitchen; Han Braamkamp, winnaar in 2018; Keurslager Nathan Burggraaf van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht; en Wouter van der Veen, branche-erkende Meesterslager. De juryleden moesten zo’n honderd grillworsten proeven en beoordelen op ‘uitwendig aanzien en kleur’, ‘aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘geur en smaak’ en ‘samenstelling en consistentie’.

Op de tweede plaats eindigde Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk en Slagerij Jan de Rooij uit Berkel-Rodenrijs werd derde. De wedstrijd wordt jaarlijks door de KNS georganiseerd.

 De overige finalisten kregen een eervolle vermelding:

  • Bergerslag Keurslager, Staphorst
  •  Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn, Santpoort Noord
  • Kwaliteitsslagerij Jos Huisman, Deventer
  • Sandersvers, Enschede
  • Slagerij Bas Ultee, Oudewater
  • Uw slager Marco Veenema, Soest
  • Frank en Marleen van der Zande Keurslager, Halsteren

Hugo Kennis hield een bevlogen betoog voor de slagersbranche. Hij merkt in zijn tv-optredens steeds meer bemoeienis van de overheid. “Ik heb geen carte blanche meer. Er wordt bepaald wat voor soort gerechten er op bepaalde dagen bereid moeten worden. Van zeven naar twee dagen vlees eten is de doelstelling.”

Toch is Kennis optimistisch, want hij denkt dat de Nederlandse consument daar nog niet aan toe is. “Die is in de war, want er zijn zo veel keurmerken en labels dat kiezen lastig is. De slager kan het verhaal over het vlees vertellen, een supermarkt niet.” Daar ligt dus de kracht van de slager. Hugo Kennis was net als in 2018 juryvoorzitter van de Grote Grillworsttest. “Het was een eer dit te mogen doen.”

 

 

Altijd op de hoogte blijven?