Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn winnaar Grote Grillworsttest 2024

8 februari 2024 Redactie Vleesmagazine Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS)
Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn won 6 februari de Grote Grillworsttest 2024. De slager uit Santpoort-Noord haalde in 2019 en 2020 ook in de top 10, maar het is de eerste keer dat de slager als beste uit de bus komt. De tweede plaats ging naar Antonis de Smaakmakers uit Veldhoven en de derde plaats was voor Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel.

Grillworst is vaak het visitekaartje van de slager, een favoriet van veel consumenten. Slagers uit het hele land stuurden hun grillworst in voor de vakwedstrijd, die wordt georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers.

De keuring

Op woensdag 17 januari werden alle ingezonden grillworsten beoordeeld op smaak, aanzien en structuur. De jury van deze editie bestond uit gecertificeerde productkeurmeesters Jan Snijders en Gjalt Landman. Naast hen namen branche erkende meesterverkoper Gerda Meijer en Grote Grillworsttest 2023-winnaar Han Braamskamp plaats aan de jurytafel. Aspirant keurmeester en SVO-studente Joy ter Heijden ondersteunde de jury.

Ron Kinkelaar, coördinator bij het Expertisecentrum voor Slagersambacht begeleidde de keuring en zei hierover: "De Grote Grillworsttest editie 2024 is er één om bij te schrijven op de lijst van topwedstrijden. Ongeveer 85 procent van de deelnemers scoorde hoger dan een 9, dat is een geweldige uitslag die de ambachtelijke slager met zijn grillworst in de schijnwerpers zet. De grote winnaars zijn de klanten van de deelnemende slagerijen.”

Overige finalisten

De overige finalisten ontvingen een eervolle vermelding:

  • Knobbout Slagerijen uit Buren
  • Slagerij Van de Weg uit Oosterwolde
  • Slagerij de Bruin uit Culemborg
  • Keurslager Arisse Vleesch uit Beesd
  • Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen
  • Slagerij Rutten uit Panningen
  • Gelderblom Schoonhoven uit Schoonhoven

KNS-vakwedstrijden

KNS verzorgt diverse vakwedstrijden per jaar. Naast de Grote Grillworsttest organiseert de branchevereniging ook de Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt.

Altijd op de hoogte blijven?