Slagerij de Ridder stopt na 102 jaar

4 april 2018

Slagerij de Ridder is de enige slagerij in de Zaanstreek die uitsluitend scharrel en biologisch vlees verkoopt. Hier komt mogelijk een einde aan. Eigenaar Wim Stuifbergen kan vanwege zijn gezondheid niet veel langer doorwerken. Daarom staat het pand van de slagerij te koop op Funda.

In 1916 stichtten vader en zoon de Ridder de slagerij aan de Zuiddijk in Zaandam. Kleinzoon Hans was de derde generatie die in de winkel stond. Na 88 jaar familie De Ridder nam Wim Stuifbergen in 2004 de winkel over van Hans. Hij was geen familie, maar werkte al wel 7 jaar in de slagerij. Hans de Ridder was zijn leermeester.

Stuifbergen doet bijna alles zelf. Van het uitbenen tot het maken van producten. Uit de eigen worstmakerij en rokerij komen de zelfgemaakte worst en vleeswaren. En met succes. Op 11 oktober 2016 won Stuifbergen tijdens de Nationale Slagerswedstrijden goud voor de gegrilde beenhammetjes, kipgrillworst, kiphammetjes en paardenworst. De metworst werd beloond met goud met ster.

Voorlopig blijft de winkel, in afwachting van de verkoop, nog open. Stuifbergen hoopt dat het pand wordt overgenomen door een andere slager. Als dit niet gebeurd dan valt na 102 jaar het doek voor de Zaanse Slagerij.

Altijd op de hoogte blijven?