Slagerij Derksen maakt de lekkerste rookworst

17 oktober 2017

De uitreiking van de 43e editie van Arnhem Rookworststad vond 14 oktober plaats. Slagerij Derksen uit Wehl maakte de beste worst en mocht de Bronzen rookworst mee naar huis nemen. De winnaar van vorig jaar Marco Jurriëns belandde op de tweede plaats.

Tegen omroep Gelderland zei de winnende slager Angelo Derksen: "Ik loop de hele dag al met een big smile rond. Ik ben 29 jaar bezig geweest met het maken van de allerlekkerste rookworst. En nu is het gelukt. Wat een feest!'

Ruim 100 slagers hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd. Dit leidde tot ruim 260 inzendingen die door een vakjury werden gekeurd. De vakjury stond onder leiding van Paul van Trigt. Namens de KNS was Jacques Rijk van de afdeling Vlees & Vaktechniek is namens de KNS betrokken. KNS-directeur Peter Hoogenboom reikte de prijzen uit.

De uitslag

De uitslag per categorie staat hieronder. De complete uitslag is terug te vinden op de site van Arnhem Rookstad.

Rookworst fijn

  • Peter Tap van Keurslagerij Muilwijk uit Ameide

Rookworst grof

  • Wout van de Veen uit Ederveen
  • Rookworst speciaal
  • Peter Tap van Keurslagerij Muilwijk uit Ameide

Binnen deze categorie vielen bijvoorbeeld: rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, paardenvlees, kalkoen, kip of wild. Maar ook gecombineerde of diverse producten.

KNS Innovatie / Inspiratie

  • Slager Bas Looyen met zijn Rookworst Zalm Vleessalade

De KNS stelde deze prijs, voor het meest innovatieve product met rookworst, beschikbaar.

Lekkerste en magerste rookworst 

  • Bert Zumbrink van Slagerij Zumbrink uit Cothen

Dit was een nieuwe categorie. Deze rookworsten mochten maximaal 20 procent vet bevatten. De winnende rookworst had een vetpercentage van 17,4 procent.

Altijd op de hoogte blijven?