Slager mag niet bbq'en met Piet Paulusma

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

NOORDBROEK - Dacht je vrijdag leuk te gaan barbecueën met SBS 6 weerman Piet Paulusma, mag je opeens niet meer komen.

Het ambachtelijke slagersechtpaar Nieland uit Noordbroek vermoedt een complot van de Vereniging van Keurslagers. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Ingrid Nieland en haar man Karel, eigenaren van een slagerij in Noordbroek wilden vrijdag in Franeker graag meedoen aan de wedstrijd 'De Beste BBQ'er van Nederland' van SBS 6.

Geweigerd

‘We waren maandag door SBS 6 gebeld of we wilden meedoen. Dat wilden we graag, maar net kregen we een telefoontje dat we niet meer hoeven te komen. We zijn geweigerd door Robert Nagtegaal van de Vereniging van Keurslagers, die als keurmeester aan het programma meewerkt. Hij wil ons er niet bij hebben, omdat we ambachtelijke slagers zijn en niet bij zijn vereniging zijn aangesloten. Dat heeft hij me zelf verteld’, zegt Ingrid Nieland.

Onzin

De wedstrijd voor de beste barbecuer is een onderdeel van het dagelijkse weerpraatje van Piet Paulusma op SBS 6.

Volgens woordvoerder Erik Dekker van SBS 6 klopt er niets van de beschuldigingen. ‘Dit is echt onzin. We hebben deze mensen uitgenodigd, maar we kwamen er pas later achter dat ze slager waren. Onze wedstrijd is voor particulieren bedoeld en niet voor slagers. Daarom hebben we ze afgebeld. Het heeft niets met een veto van de keurslagers te maken.’

Lees ook:

Piet Paulusma promoot BBQ (11 mei 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over barbecue



Altijd op de hoogte blijven?