Slager Harink zoekt opvolging

slagerij Harink

Gerard Harink uit Hengelo heeft zijn slagerij te koop staan. Aan Tubantia vertelt Harink dat hij met twee overnamekandidaten in gesprek is, maar geen haast heeft om zijn zaak te verkopen.

Gerard Harink (65 jaar) uit Hengelo heeft al vierenveertig jaar een eigen zaak. Hij begon met een zaak in Enschede. Na een aantal jaar kwam daar de zaak in Hengelo bij aan de Woltersweg. Vier jaar lang was hij eigenaar van twee slagerijen. ‘Ik sloot Enschede toen, omdat de buurt ontvolkte’, vertelt hij aan de Tubantia.

Harink zoekt een opvolger met dezelfde passie voor het vak als hijzelf. ‘Ik heb de tijd, dat de klanten niet denken dat ik morgen weg ben’, zegt hij. ‘Het kan een half jaar duren voordat de zaak overgaat naar een ander, maar het kan net zo goed twee jaar duren. De zaak staat te koop. Maar ik wil ook wel verhuren. Die twee kandidaten waar ik mee praat zijn aan het nadenken. Het gaat om de winkel, de inventaris, de goodwill, het totaal. Ik zou het liefst zien dat alles blijft zoals het is, met een werkplek voor de drie mensen personeel, onder wie mijn beide dochters.’

Lees ook
‘Het lijkt hier soms net een klein theater’

‘Het lijkt hier soms net een klein theater’

In een slagerij draait het in eerste instantie om de kwaliteit van de verkoopwaren en een goede service. Maar onderschat ook de rol van de winkelinrichting niet. Vandaag nemen we een kijkje bij Uw Slager Vleeschhouwerij van Cees van den Berg in Zetten. De slagerij van Cees van de Berg is klein, piepklein. “Wij noemen het een werkplaats...

Dagje slagerijen bekijken

Dagje slagerijen bekijken

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Josja Haagsma en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het thema interieur.

Ovenschotel  met kippendijen

Ovenschotel met kippendijen

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties...