Slachterij Feenstra Dokkum bankroet

slachterij feenstraDOKKUM - Noodslachterij Feenstra Vlees Groep in Dok­kum is failliet. Na een paar jaar van verliezen heeft direc­teur Foppe Feenstra zelf het faillissement aangevraagd.

De vijftien werknemers, die de laatste maand geen loon ontvingen, verliezen hun baan. Onzekerheid over de toe­komst van noodslachtingen in Nederland heeft volgens curator Oscar van Oorschot een rol gespeeld bij het be­sluit om het bijltje erbij neer te gooien. De slachterij zou volgend jaar haar 75-jarig bestaan hebben gevierd.

CNV-bestuurder Anton Meijerman noemt het triest dat de medewerkers nu met lege handen op straat staan. 'Zeker omdat zij vrijwel allemaal lange tot zeer lange dienstverbanden hebben' De curator gaat nog wel na of er mogelijkheden zijn om het bedrijf of de activiteiten in zijn geheel of gedeeltelijk door te zetten.

Van Oorschot vertelt dat het bedrijf momenteel wordt getaxeerd. 'Ik heb nog geen reactie van een mogelijke koper ontvangen.'

Lees ook
Poeliers sluiten aan bij pensioenfonds slagers

Poeliers sluiten aan bij pensioenfonds slagers

Vanaf 1 januari 2022 sluiten bedrijven in de branche Ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven aan bij het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. Dat melden brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Poeliersbond op de website. De branche Ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven heeft sinds 2014 een eigen cao. In de cao 2017...

KNS legt eindvoorstel cao Slagersbedrijf neer bij vakbonden

KNS legt eindvoorstel cao Slagersbedrijf neer bij vakbonden

Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en vakbonden FNV en CNV Vakmensen overleggen al enige tijd over een nieuwe cao voor het slagersbedrijf. Eind april legde KNS een eindvoorstel neer bij de vakbonden.

KNS geeft nieuwe update over cao-onderhandelingen

KNS geeft nieuwe update over cao-onderhandelingen

Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers en vakbonden FNV en CNV Vakmensen onderhandelden 16 maart over een nieuwe Cao voor het Slagersbedrijf. Na de behandeling van een aantal belangrijke onderwerpen gaven de bonden aan eerst met de achterban te willen overleggen. Half april praten de partijen verder.