Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

8 juni 2022 Redactie Food

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, vindt dit jaar plaats van zaterdag 15 oktober tot en met woensdag 19 oktober. De beurs presenteert een kijk op de trends die de wereld van levensmiddelen in 2022 beïnvloeden en gaat op zoek naar de beste innovaties.

Tijdens deze editie opent de Sial Paris het maatschappelijke debat rond het thema ‘Own the Change’, om de branche handvatten te bieden bij het bedenken van de voedingsmiddelen van de toekomst en daarbij in te spelen op wereldwijde verwachtingen. “Own the Change herinnert ons eraan dat we allemaal actieve deelnemers zijn aan de verandering die gaande is, en dat we de ecologische, ethische, digitale en demografische uitdagingen waarvoor de planeet staat moeten aanpakken”, zegt Audrey Ashworth, directeur van Sial Paris. “Het is aan ons om de uitdagingen van voedselzekerheid en veranderingen in consumptiegewoonten aan te gaan.”

Verder bestaat het programma uit SIAL Innovation, met voedingsmiddeleninnovaties over de hele wereld, SIAL Start Up, een nieuwe zone waar start-ups pitchen en de SIAL Insights/Think Tank, waarbij productinnovaties, trends en consumentenverwachtingen worden gepresenteerd. Ook is sinds januari al de SIAL Podcast te beluisteren, een maandelijkse nieuwspodcast over de voedingsmiddelenindustrie.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?