Jaaroverzicht: samenwerkingen, fusies en nieuwe functies 2021

27 december 2021 Lauren Scheurwater

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vleesmagazine helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Met vandaag samenwerkingen, fusies en nieuwe functies.

Januari

Chef-kok Jonathan Zandbergen blijft een van de ambassadeurs van The Meatlovers. De samenwerking bevalt beide partijen en is daarom met twee jaar verlengd.
Lees meer

Het Worstmakersgilde en Uw Slager gaan samenwerken zodat alle aangeslotene ondernemers aanvullende mogelijkheden op het gebied van lokale presentatie en vakinhoudelijke kennis krijgen.
Lees meer

Janet Kooren is de nieuwe hoofdredacteur van EVMI, vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie. Ze was voorheen hoofdredacteur van Automatie PMA.
Lees meer

Albert Heijn intensiveert de samenwerking met varkenshouders en vleesverwerker Vion door middel van het meerjarenprogramma 'Beter voor Varken, Natuur en Boer'. Het doel is om de productieketen van varkensvlees verder verduurzamen en transparant maken.
Lees meer

Februari

Rival Foods en Livekindly Collective steken de handen in één. Met als doel de perfecte plantaardige whole-cut kip te produceren, zodat de consument gemakkelijker een duurzame keuze kan maken, zonder in te leveren op kwaliteit,
Lees meer

Maart

Kippen (© Pixabay)

Foto: Pixabay

Het bestuur van de Vereniging van de Nederlandse Pluimvee Verwerkende Industrie (Nepluvi) heeft Mark den Hartog benoemd tot Algemeen Secretaris. Hij is de opvolger van Peter Vesseur die zijn pensioen-gerechtigde leeftijd heeft bereikt.
Lees meer

Alea Publishers, uitgeverij van vakbladen zoals EVMI en Bakkers in bedrijf, neemt 1 maart twee titels over van uitgeverij Vakmedianet. Het gaat om Vleesmagazine en Voeding Nu.
Lees meer

Buteressence BV uit Zaandam is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter beschikking.
Lees meer

Mei

Unilever en De Vegetarische Slager gaan samenwerken met foodtechbedrijf ENOUGH (voormalig 3F BIO). Gezamenlijk willen de bedrijven nieuwe plantaardige vleesproducten ontwikkelen en produceren.
Lees meer

Laurens Hoedemaker is aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Hij volgt vanaf 1 mei 2021 Jos Goebbels op, die met pensioen gaat.
Lees meer

Juni

KNS bestuur_Koos van Essen

Foto: Koninklijke Nederlandse Slagers

Verstegen Spices & Sauces B.V. is aangesloten bij de Circulaire Bio-economy Alliance (CBA). Deze alliantie van investeerders, bedrijven, lokale gemeenschappen, gouvernementele en niet- gouvernementele organisaties wil de circulaire bio-economie bevorderen en wereldwijd herstellen.
Lees meer

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Hiernaast wordt Keurslager Marco van Strien herbenoemd als bestuurslid voor een periode van vier jaar.
Lees meer

De Dutch Weed Burger verbindt zich aan het Livekindly Collective, een collectief van plantaardige voedingsbedrijven. The Dutch weedburger, dat zeewier als hoofdingrediënt gebruikt, is het vijfde merk dat zich aansluit bij het collectief.
Lees meer

Juli

Next Deli en Smokey Goodness van Jord Althuizen tekenen een samenwerkingscontract. Hierdoor zijn onder andere de boeken, de rubs en sauzen van Smokey Goodness verkrijgbaar via het e-commerce platform voor versspeciaalzaken.
Lees meer

Ook gaat NextDeli een samenwerking aan met Rundvlees & Co. Hierdoor kunnen ondernemers van versspeciaalzaken (zoals slagers en poeliers) het assortiment van de rundvleesleverancier via het E-commerce platform bestellen.
Lees meer

Augustus

Van Drie Group_pb MVO jaarplan

Foto: VanDrie Group

VanDrie Group mag de activiteiten van A.J. van Dam Beheer b.v. overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft deze overname goedgekeurd.
Lees meer

Worst- en vleesdeskundige Paul van Trigt werkt samen met NextDeli. Zijn boek Charcuterie is nu verkrijgbaar via dit e-commerce platform voor versspeciaalzaken.
Lees meer

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) krijgt een nieuwe inspecteur-generaal. Dr. Mr. G.J.C.M (Gerard) Bakker vervult deze functie vanaf 16 augustus 2021.
Lees meer

HAS Hogeschool start op 31 augustus 2021 in samenwerking met technologisch platform Meattech de vernieuwde cursus Vleestechnologie. Deze cursus combineert theorie en praktijk en wil technologische verdieping op het gebied van vlees én alternatieve eiwitten bieden.
Lees meer

September

Nederland heeft er twee Parmaham Specialisten bij. Het Consorzio del Prosciutto di Parma heeft Slagerij traiteur Putman uit Arnhem en Bijzonder Vers in Nispen per 21 september 2021 officieel verkozen tot Parmaham Specialist.
Lees meer

Gert-Jan Oplaat is de nieuwe vicepresident van de Europese pluimveeorganisatie AVEC. Hij wordt op 10 september benoemd.
Lees meer

Meatable slaat de handen ineen met DSM om groeimedia voor kweekvlees te ontwikkelen. Kweekvlees of gecultiveerd vlees staat nog in de kinderschoenen.
Lees meer

De slagersbranche heeft er vier nieuwe meesters bij. Maandagavond 6 september maakte Ad Bergwerff, voorzitter Commissie Meesterproef, bekend dat Peter Tresonie, Johan Augustinus en Peter van der Geest zich branche erkende meesterslager mogen noemen. Saskia Rikkerink mag zich branche erkende meesterverkoper noemen.
Lees meer

Oktober

Smeva predicaat Koninklijk

Foto: Smeva Group

Smeva Group mag vanaf 15 oktober 2021 het predicaat ‘Koninklijk’ dragen. Het Brabantse familiebedrijf, dat 100 jaar bestaat, produceert toonbanken, koel- en vriescellen en stekkerklare koelmeubelen.
Lees meer

Bij de vakwedstrijd Gouden Slagersring is er ook een prijs voor jong talent. Deze prijs heet voortaan de Ad Bergwerff-prijs, vanwege zijn inzet als voorzitter van brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).
Lees meer

November

De bekende worstmakers van Brandt & Levie zijn een samenwerking aangegaan met de koffiebranders van BOCCA Coffee. Het resultaat is een droge worst met koffie, de Brandt & Levie x BOCCA chorizo.
Lees meer

Vion Food Group heeft een nieuwe financiële topvrouw. Per 1 november vervult Tjarda Klimp de functie van CFO.
Lees meer

December

Worstpost_Brandt & Levie_Persbericht

Foto: Brandt & Levie

De Amsterdamse worstmakers van Brandt & Levie lanceren Worstpost. Een cadeau-doosje met drie worstjes van goed gehouden varken dat door de brievenbus past.
Lees meer

Vleeswarenproducent Compaxo is een samenwerking aangegaan met SVO vakopleiding food voor het werven van toekomstige medewerkers. Daarnaast zet SVO een opleidingshuis op waar nieuwe én bestaande medewerkers van Compaxo de mogelijkheid krijgen om een mbo-opleiding te volgen.
Lees meer

Zwanenberg Food Group is de honderdste stakeholder bij Samen Tegen Voedselverspilling. Zwanenberg Food Group draagt zijn steentje bij door onder andere reststromen te verwerken tot soepen en sauzen.
Lees meer

Altijd op de hoogte blijven?