
LEUSDEN - De rookworstentest van de Consumentenbond geeft een ''vertekend beeld', vindt Ruud Bakker. Dit maakte de directeur van de Vereniging van Keurslagers nog eens duidelijk tijdens de radiouitzending van Edwin Evers op Radio 538
LEUSDEN - De rookworstentest van de Consumentenbond geeft een ''vertekend beeld', vindt Ruud Bakker. Dit maakte de directeur van de Vereniging van Keurslagers nog eens duidelijk tijdens de radiouitzending van Edwin Evers op Radio 538
In de rookworsttest wordt volgens Bakker onterecht gesteld dat consumenten voor een echt gerookte rookworst slechts bij AH terecht kunnen. 'De Consumentenbond heeft de échte rookworsten, die van de ambachtelijke Keurslagers, geheel links laten liggen. De zelfgemaakte rookworsten van de Keurslagers worden gerookt in een rookkast,' laat hij weten. 'Een ambachtelijke rookworst wordt gemaakt van fijngemalen varkens- en/of rundvlees, specerijen en zout. Dit mengsel wordt in de meeste gevallen in een natuurdarm gestopt,' aldus Ruud Bakker, 'terwijl de fabrieksworsten in kunstdarmen worden gestopt'.
Beluister het radio-interview op Radio 538