RnA en Stork winnen World Poultry Awards

RNAUTRECHT - De Nederlandse bedrijven RnA (zie foto) en Stork Food Systems hebben gisteren op de VIV-beurs in Utrecht de World Poultry Gold Award in ontvangst genomen.

Het piepjonge RnA kreeg de Award voor het ontwikkelen van een zeer snelle detectiemethode voor salmonella. 'Normaliter duurt het ruim een dag voordat is vastgesteld of salmonella aanwezig is. Met de nieuwe methode duurt dit slechts een paar uur en kan ook tegelijkertijd worden bepaald om welk type het gaat', zegt hoofdredacteur Wiebe van de Sluis van World Poultry (WP), een zusterblad van Meat&Meal en EVMI. Met de methode van RnA kunnen simultaan vijf salmonella-typen (B, C1, C2, D en E) worden gedetecteerd.

Stork Food Systems kreeg de Award voor het optimaliseren van het portionneringssysteem ACM-NT, waarvan de productie is opgeschroefd van 4.000 naar 6.500 stuks per uur. 'Niet alleen is de machine sneller, maar ook nauwkeuriger', zegt Van der Sluis. 'Door verregaande automatisering is er vrijwel geen gewichtsfluctuatie in de afzonderlijke delen, en laat dat net nu een zorg van de industrie zijn. Deze wil zoveel mogelijk uniformiteit.'

RnA en Stork waren twee van de in totaal zes bedrijven die de Gold Award wonnen. Er lagen ook nog twaalf Silver Awards klaar.

Lees ook
Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Producenten van vers vlees en vleesproducten hebben bij MULTIVAC niet alleen de keuze uit  splinternieuwe verpakkings- of verwerkingsmachines. MULTIVAC reviseert namelijk ook gebruikte machines met originele onderdelen en komt hiermee tegemoet aan de klant die snel een machine geleverd wenst of een kleiner budget te besteden heeft. Wilt u uw productiecapaciteit...

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Anthonie Breugem van Bosgraaf Food & Hygiënetechniek.

‘Food is een degelijke sector’

‘Food is een degelijke sector’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Stephen van Uhm van Van Uhm BV.