PVV gooit deur dicht voor Ramekers

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

DEN HAAG - Het Productschap Vee en Vlees (PVV) wil voorkomen dat PPE-voorzitter Jos Ramekers per 1 januari via de achterdeur terugkeert als voorzitter van de overkoepelende PVE. 'Dat kan hij wel denken, maar dat is niet zo', zegt PVV-secretaris Jos Jongerius.

DEN HAAG - Het Productschap Vee en Vlees (PVV) wil voorkomen dat PPE-voorzitter Jos Ramekers per 1 januari via de achterdeur terugkeert als voorzitter van de overkoepelende PVE. 'Dat kan hij wel denken, maar dat is niet zo', zegt PVV-secretaris Jos Jongerius.

Dat bleek tijdens de persconferentie die donderdagmiddag werd gehouden over de nieuwe structuur van de productschappen.

Kritiek

Ramekers stapte in maart op als PVE-voorzitter na kritiek van onder meer Vion en LTO op zijn functioneren. Hij bleef wel aan aan voorzitter van het PPE (Productschap Pluimvee en Eieren), dat samen met het PVV de PVE vormt. Volgens de statuten, die dateren uit 1993, wisselen de voorzitters van PPE en PVV elkaar af als voorzitter van de overkoepelende PVE.

Statuten

Dat betekent dat Ramekers op 1 januari opnieuw de leiding zou krijgen over de PVE.  Het PVV wil dat door een statutaire wijziging zien te voorkomen. 'Statuten kunnen worden gewijzigd', aldus Jongerius.

Ramekers verkondigde onlangs nog tegen meatandmeal.nl dat hij met ingang van het nieuwe jaar weer op zijn oude post zou zitten.

Sceptisch

Het PPE reageerde donderdagmiddag sceptisch op het voorstel om te komen tot één gezamenlijke voorzitter. Het bestuur neemt het voorstel in beraad. 'We kunnen het PPE niet dwingen om akkoord te gaan. Als ze niet willen, houdt het op', zegt vice-voorzitter Annechien ten Have van het PVV.

Door de machtsstrijd binnen de productschappen is er nog geen profiel naar buiten gebracht voor de nieuwe voorzitter.

Lees ook:

Bonden witheet over handhaven Ramekers (13 juni 2008)

Ramekers blijft wellicht PPE-voorzitter (12 juni 2008)

Jos Ramekers stapt op (5 maart 2008)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Ramekers 

 

Altijd op de hoogte blijven?