PVE-voorzitter Ramekers zit niet voor

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

ZOETERMEER - PPE-voorzitter Jos Ramekers wordt toch per januari voorzitter van de overkoepelende PVE. PPE en PVV zijn echter overeengekomen dat de vergaderingen geleid worden door de vice-voorzitter.

ZOETERMEER - PPE-voorzitter Jos Ramekers wordt toch per januari voorzitter van de overkoepelende PVE. PPE en PVV zijn echter overeengekomen dat de vergaderingen geleid worden door de vice-voorzitter.

Of Ramekers lijfelijk bij die vergaderingen aanwezig is of niet is nog niet te zeggen, zegt PPE-secretaris en PVE-directielid Ben Dellaert tegen meatandmeal.nl. 

PVV-secretaris Jos Jongerius gaf eind oktober aan de statuten te willen veranderen om te voorkomen dat Ramekers opnieuw PVE-voorzitter wordt.

Kritiek

Ramekers stapte in september op als PVE-voorzitter na kritiek van onder meer Vion en LTO op zijn functioneren. Hij bleef wel PPE-voorzitter. 

Omdat de voorzitters van de productschappen rouleren als voorzitter van de overkoepelende PVE (als ze niet beide dezelfde voorzitter hebben), zou Ramekers per januari als PVE-voorzitter opnieuw zeggenschap krijgen over het PVV.

De statuten worden dus niet veranderd, maar Ramekers krijgt ook weinig te zeggen over het PVV. Hij krijgt namelijk geen zeggenschap over de werkorganisatie, zoals voor 1 september nog het geval was.

Profiel

Het PPE heeft bekendgemaakt zich te kunnen vinden in de profielschets voor een nieuwe PVV-voorzitter.

In de loop van komend jaar, als er meer duidelijk is over de beoogde kandidaat, bepaalt het PPE of de voorzitter ook de leiding krijgt over het PPE en wanneer. De termijn van Ramekers loopt nog tot eind 2009, maar hij heeft aangegeven bereid te zijn eerder terug te treden, als het PPE dat wenst.

Jos Ramekers en de PVE-perikelen staan ook in onze Nieuws Top 10. U kunt bepalen of dit hét vleesnieuws van het jaar wordt.

Klik hier om naar de Nieuws Top 10 te gaan.

Lees ook:

Gezocht: voorzitter met rechte rug (4 november 2008)

Varkensvleessector debet aan ruzies PVV (4 november 2008)

PVV wil periode van ruzies afsluiten (31 oktober 2008)

PVV gooit deur dicht voor Ramekers (30 oktober 2008)PVV legt beslag op schapenslachterij (6 oktober 2008)

Jos Ramekers voorzitter af bij PVV (10 september 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over het productschap

Alle berichten over Jos Ramekers

Altijd op de hoogte blijven?