Pure vleessmaken trend tijdens feestdagen

Consumenten willen genieten van pure vleessmaken. In dat kader zijn ‘ouderwetse’ vleessoorten, zoals bavette, procureur, hele kip en speenvarken heel geschikt. Ook de verkoop van wildproducten neemt toe. Duidelijke trends in de wildgastronomie zijn gebruiksgemak en gezondheid.

Consumenten willen weer genieten van pure vleessmaken. Dat is volgens foodwatcher Anneke Ammerlaan de komende feestdagen dé grote trend in de retail. ‘Vlees is weer vlees. Het moet als vlees herkenbaar zijn en het mag best een beetje vet of een stukje bot bevatten. De stukken mogen wat kleiner zijn, als de kwaliteit maar goed is.’ Volgens Ammerlaan past Black Angus uitstekend bij deze trend. ‘Er zullen rond de feestdagen allerlei varianten van dit vlees in de schappen liggen. In Italië kwam ik bijvoorbeeld zelfs een Black Angus-carpaccio tegen.’

Lees meer over trends tijdens de feestdagen op vleesgebied in de Special van Vleesmagazine die eind oktober verschijnt.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Het team van Vleesmagazine wenst iedereen prettige kerstdagen en een fijne jaarwisseling!

Drukte bij de slager in aanloop naar de kerst

Drukte bij de slager in aanloop naar de kerst

Slagers merken momenteel weinig van de koopkrachtdaling bij consumenten. In de winkels is het in aanloop naar de kerstdagen lekker druk. “We hebben niet het idee dat er minder geconsumeerd gaat worden dan andere jaren”, aldus Joep Klaver, directeur van de Keurslager.

Christmas is coming!

Christmas is coming!

Vraag een aantal slagers wat zij vinden van de feestdagen en je krijgt waarschijnlijk veel verschillende antwoorden. De één wordt er gelukkig van om alles tot in de puntjes voor te bereiden en bij de ander werkt deze periode vooral op de zenuwen.