Poetsrobots moeten slachtrobots laten glimmen

attachment-001_food-image-VLS2984I01

ROSKILDE - Het researchinstituut van de Deense slachterijbranche wil onderzoeken of schoonmaakrobots de slachtrobots kunnen reinigen.

ROSKILDE - Het researchinstituut van de Deense slachterijbranche wil onderzoeken of schoonmaakrobots de slachtrobots kunnen reinigen.

De geautomatiseerde machines moeten de handmatige reiniging van de slachtrobots vervangen, schrijft de brancheorganisatie Danish Meats Association (DMA).


'De nieuwe schoonmaakrobots moeten dezelfde reinigingsprocedures uitvoeren die nu worden verricht door schoonmakers. Maar de robots moeten het gelijkmatiger doen en mogelijk ook sneller.' 


Eind dit jaar wil het instituut klaar zijn met de ontwikkeling van een proefmachine op basis waarvan een prototype kan worden gemaakt. Het project wordt financieel gesteund door de overheid met ruim 130.000 euro.

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Deense ontwikkelingen in het vlees

Lees ook
Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...