Plus komt met nieuwe vleeslijn

13 augustus 2012 Edwin Rensen

DE BILT – Supermarktketen Plus komt met de nieuwe vleeslijn 'Lekker mager & duurzamer'. Dit betreft een lijn met vijf vleesproducten die is ontwikkeld in samenwerking met de stichting Natuur & Milieu.

DE BILT – Supermarktketen Plus komt met de nieuwe vleeslijn ‘Lekker mager & duurzamer’. Dit betreft een lijn met vijf vleesproducten die is ontwikkeld in samenwerking met de stichting Natuur & Milieu.

In de nieuwe productlijn is een deel van het vlees vervangen door het plantaardige ingrediënt rijstebloem, meldt Distrifood. Daardoor heeft het product een lagere impact op het milieu dan wanneer het alleen uit vlees zou bestaan. Het gaat darbij om een lager energiegebruik, minder CO2-uitstoot en minder landgebruikt.

Bewuster winkelen
Category manager Geert Schel van Plus Retail gelooft in de nieuwe vleeslijn. ‘Wij merken dat onze klanten bewuster winkelen en een gezonde maaltijd op tafel willen zetten voor het hele gezin. Tegelijkertijd hebben zij nog altijd behoefte aan een smaakvol stukje vlees op hun bord. Een belangrijk aandeel van de vetten die we dagelijks binnenkrijgen, zit in het vlees dat we eten. Met ‘Lekker mager & duurzamer’ proberen we aan beide behoeften tegemoet te komen,’ laat hij Distrifood weten.

Altijd op de hoogte blijven?