Pluimveesector wil werktijdverkorting

13 augustus 2012 redactie

Pluimveesector wil werktijdverkortingZOETERMEER - De Productschappen Vee, Vlees en Eieren willen dat de pluimvee-industrie direct in staat wordt gesteld om werktijdverkorting in te voeren. De malaise in de sector naar aanleiding van de vogelgriep dwingt bedrijven daartoe, zeggen de PVE.

In een brandbrief aan minister De Geus van Sociale Zaken dringen de PVE met klem aan om bedrijven toe te staan de regeling werktijdverkorting toe te passen.

'De situatie in de sector is zo ernstig dat gepaste steunmaatregelen nodig zijn. De directe werkgelegenheid van 12- tot 15.000 mensen is in het geding', schrijven de PVE.

Een aantal bedrijven heeft al werktijdverkorting aangevraagd, maar voor zover bekend zijn deze verzoeken tot nog toe afgewezen. De PVE verwachten dat steeds meer bedrijven werktijdverkorting gaan aanvragen. De vogelgriep kostte al twee pluimveeslachterijen (Van Schaijk en Rep en Rozendaal) en een broederij (Van Lith) de kop.

De opbrengsten voor vleeskuikens zijn inmiddels met 25 procent gedaald en de afzet van kippenvlees in met name derde landen flink gedaald.

Altijd op de hoogte blijven?