Plantaardige Beyond Burger bij AH in het vlees- en vegaschap

26 april 2019

Eerder deze week maakte het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat bekend dat zijn net echte vleesloze hamburgers op het vasteland van Europa als eerste in de Belgische winkels van Delhaize en Albert Heijn te vinden zijn. Nederland blijft niet achter. Vanaf volgende week is de burger ook bij de Nederlandse Albert Heijns te koop.

Voor het imitatievlees gebruikt het bedrijf verschillende componenten uit planten. De veganistische burger bevat 18 gram eiwitten van erwten. De vlezige kleur komt van bieten, de sappigheid en bite van kokosolie en aardappelzetmeel. Om tot de burger te komen telt de R&D afdeling van het Californische bedrijf zo’n 40 man, waarvan er 20 gepromoveerd zijn. Die zijn elke dag louter bezig met het doorgronden en namaken van vlees. Naast burgers verkoopt Beyond Meat in de VS ook imitatieworsten en gehakt. Uiteindelijk willen ze van elke vleesvorm een namaakversie op de markt brengen. 

Naast de burger is ook de Beyond Sausage al op de boot onderweg naar Nederland. Dat is nepvarkensvleesworst, die in Amerika misschien nog wel beter werd ontvangen dan de burger. Voordat de worsten in de supermarkt komen te liggen zullen ze eerst bij verschillende restaurants te proeven zijn. Het bedrijf ontwikkelde ook de burger alweer verder door. De 2.0 versie komt binnen 6 tot 9 maanden naar Europa. De producten worden voor de EU geïmporteerd door het Nederlandse vleesverwerkende en distribuerende bedrijf Zandbergen uit Zoeterwoude. 

Bron: Foodlog

 

Altijd op de hoogte blijven?