Picnic stapt versneld over naar Beter Leven kip

Kip_Wakker Dier

Foto: Wakker Dier

Online supermarkt versnelt de overstap naar Beter Leven-kip. Vanaf 7 mei bezorgt de online supermarkt alleen nog maar verse kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. De kipvleeswaren volgen later. Dat laat Wakker Dier weten met een persbericht.

In 2021 maakten alle Nederlandse supermarkten bekend over te stappen op kip met minimaal één ster Beter Leven. Albert Heijn deed de aankondiging als eerste in maart 2021 en de andere supermarkten volgden daarna. De meeste hebben inmiddels hun vleeswaren al voorzien van één ster, en pakken nu het verse kippenvlees aan. Hieronder vallen producten als kipfilets, kipschnitzels of drumsticks.

Picnic

Picnic besloot juni 2021 over te gaan naar kip met minimaal één ster Beter Leven. Een logische stap, noemde de online super het. Picnic heeft er voor gekozen om eerst over te schakelen met het verse kippenvlees en daarna de vleeswaren en volgt hiermee een andere route dan traditionele supermarkten.

“Kip is een belangrijk product voor onze klanten”, zegt medeoprichter Michiel Muller op Pluimveeweb. “Het is geweldig dat we dankzij onze nieuwe leverancier eerder kunnen starten met de verduurzaming van ons volledige kipassortiment.

Eén Beter Leven-ster

Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen. Het Beter Leven-keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming.

Bron: Wakker Dier / Pluimveeweb

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Start nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’

Start nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’

De driejarige Europese campagne ‘De mooiste boodschap is bio’ is gestart met als doel groei van het biologische marktaandeel en vergroting van de herkenbaarheid en het vertrouwen in het Europese biologische keurmerk. De campagne loopt tegelijkertijd in Zweden, Finland en België.

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Voor de bereiding van kip wast meer dan een kwart van de Nederlanders het rauwe vlees eerst onder de kraan. Dat is geen goed idee blijkt uit nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Hierdoor kunnen bacteriën op de kip zich juist door de keuken verspreiden.

Ibizaburgers en voorjaarskippetjes

Ibizaburgers en voorjaarskippetjes

Voor de barbecue-editie van Vleesmagazine maakte meesterslager Hans de Goeij een pittige Ibizaburger en een gevuld voorjaarskippetje. Beide gerechten kunnen ook in de oven worden bereid.