Personeel Van Pelt verslagen en boos

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

HELLEVOETSLUIS – Personeel van Van Pelt Vlees Groep is verslagen en boos. Veertig procent van de werknemers verliest zijn baan door de financiële problemen.

HELLEVOETSLUIS – Personeel van Van Pelt Vlees Groep is verslagen en boos. Veertig procent van de werknemers verliest waarschijnlijk zijn baan door de financiële problemen.


Volgens de werknemers wist het personeel al langer dat er iets in de lucht hing, maar kwam de boodschap van het faillissement maandag toch hard aan. Werknemers stellen in het Algemeen Dagblad slecht geïnformeerd te zijn door de directie.


Brief

‘Het is dat ik vanochtend zelf poolshoogte ben gaan nemen waardoor ik wat te weten ben gekomen’, zegt een van hen. ‘Tussen neus en lippen door werd me verteld dat we vandaag of morgen een brief te krijgen met uitleg over hoe het nu verder moet, met WW en dergelijke. Mensen die ziek zijn, werden door bevriende collega's gebeld. Iemand die een dag vrij was, hoorde het ook via collega's.’


Woedend

Een werkneemster die haar baan verliest, is woedend dat ze nog niets van de directietop heeft vernomen. ‘We moeten alles horen in de wandelgangen. Zo zouden in Hellevoetsluis 35 medewerkers mogen blijven. De curator zou vanochtend komen praten, maar die kwam niet opdagen. Nu hebben we gehoord dat degenen die maandagavond niet zijn gebeld met de mededeling dat ze gisteren konden komen werken, worden ontslagen en donderdag uitleg krijgen in het bedrijf.’

Lees ook:

Switch Plus naar Vion reden faillissement Van Pelt 925 september 2008)

Van Pelt failliet door afhaken grote klant (24 september 2008)

'Van Rooi neemt Van Pelt over' (24 september 2008)

Van Pelt Vlees gaat doorstarten (23 september 2008)

Van Pelt Vlees in surseance (22 september 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over faillissementen

Altijd op de hoogte blijven?