Onveilige ossenstaart van Veviba ook in Nederland terechtgekomen

19 maart 2018

Uit het traceringsonderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat ook bij Nederlandse bedrijven ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf Veviba terecht zijn gekomen. In eerste instantie ging het om 19 groothandels, slagers, supermarkten en horecaondernemingen. 21 maart maakte de NVWA bekend dat hier 16 bedrijven bij waren gekomen. De voedselautoriteit laat deze bedrijven weten dat ze een publiekswaarschuwing uit moeten laten gaan.

De ossenstaarten van Veviba zijn op de markt gebracht zonder dat een dierenarts het vlees heeft goedgekeurd voor consumptie. De negentien Nederlandse bedrijven halen deze ossenstaarten uit de schappen. Ook waarschuwen ze consumenten die dit vlees al gekocht hebben dit niet te consumeren. De lijst met alle bedrijven staat op de site van de NVWA.

De Belgische voedselautoriteit FAVV sloot Veviba op 8 maart, nadat uit onderzoek bleek dat de veiligheid van de ossenstaart en het gehakt niet kan worden gegarandeerd. Er zou ongekeurd vlees en vlees dat over de datum was op de markt zijn gekomen. Veel bedrijven haalden voor de zekerheid al het vlees van Veviba uit de schappen. Het traceringsonderzoek in België loopt nog steeds. De NVWA volgt dit onderzoek en plaats eventuele nieuwe waarschuwingen op de website.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?