Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

8 november 2018

Negen collega-slagers richtten vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers op. Deze nieuwe vereniging presenteerde zich voor het eerst tijdens de Slavakto op 5 en 6 november.

Met de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers willen de oprichters het zelf produceren van producten van hoge en authentieke kwaliteit binnen de slagerij bevorderen Daarnaast willen ze de kennis van ambachtelijke producten bevorderen en doorgeven aan nieuwe generaties vakgenoten.

Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Met deze doelen voor ogen startte een groep bevlogen slagers met deze vereniging. Deze groep, en tevens bestuur, bestaat uit Peter van der Geest (Heemstede), Hans de Goeij (Vianen), Wout van de Veen (Ederveen), Erik Vis (Papendrecht), Arno de Best (Nieuw Bergen), Jurgen Buurman (Twello), Marinus van den Berg (Elst), Albert Post (Hoogezand), Herman ter Weele (Oene).

De Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers is een vereniging van en voor slagers, en staat los van commerciële winkelformules en/of concepten. De vereniging verwacht het komende jaar een groei in het aantal leden. Slagers die zelf worst, vleeswaren en traiteurproducten maken kunnen lid worden. Daarnaast geldt een aantal lidmaatschapseisen.

Jaarlijks organiseert de vereniging een aantal vaktechnische en inspiratiebijeenkomsten. De volledige planning wordt binnenkort bekend gemaakt.

Ga naar de website van de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven?