Ontslagen bij Unox

attachment-001_food-image-VLS12401I01

AMSTERDAM - Unilever schrapt 95 banen bij de Unox-fabriek in Oss. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten bij deze reorganisatie, aldus Unilever dinsdag.

AMSTERDAM - Unilever schrapt 95 banen bij de Unox-fabriek in Oss. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten bij deze reorganisatie, aldus Unilever dinsdag.

Het concern voert de reorganisatie door om de kosten te verlagen. 'Unilever moet concurrerend blijven en dat betekent dat wij producten moeten maken die nog betaalbaar zijn voor onze klanten en tegelijkertijd moeten we winstgevend zijn', aldus een woordvoerster van het concern. 'Ingrijpen in deze fabriek is onvermijdelijk om er voor de toekomst een winstgevende fabriek van te maken.'

Vleesproducten

De marges in de soep-, saus- en vleesproducten staan al 'geruime tijd' onder druk. Hoeveel kosten Unilever gaat besparen met deze reorganisatie wilde de zegsvrouw niet zeggen. 'Deze stap is nodig om de marges gezond te maken.' Unilever heeft nu twee productielijnen voor soep-in-zak, een in Polen en een in Oss. Deze worden samengevoegd in Polen. In Oss wordt de sausproductie, die momenteel deels in Italië plaatsvindt, ineen geschoven.

Lees ook:
'Unox leidt consument om de tuin met runderknaks' (22 maart 2010)
Vlaamse 'jasjes' voor Unox- en Stegemanworsten (16 september 2009)
Unoxworstjes met minder varkensvlees (7 juli 2008)
Unox schrapt E-nummers (24 september 2007)
'Niks mis met separatorvlees' (22 december 23006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Unox
Meer berichten over knakworsten
Meer berichten over seperatorvlees


 

 

Lees ook
UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.

CBS: mkb berekent kostenstijgingen door aan klant

CBS: mkb berekent kostenstijgingen door aan klant

Veel ondernemers in het mkb kunnen niet anders dan de stijgende kosten voor onder andere energie en grondstoffen doorbereken aan de klant.

Unilever Brazilië ontvangt miljardenclaim wegens belastingontwijking

Unilever Brazilië ontvangt miljardenclaim wegens belastingontwijking

Ruim €2 miljard; dat eist de Braziliaanse fiscus van Unilever, omdat het levensmiddelenconcern heeft geprobeerd belastingen te ontwijken.