Onmacht

13 augustus 2012 Emke Janssens

Het lijkt erop dat dit jaar het marktaandeel dat wij hebben op het gebied van barbecuen onder vuur ligt. De grote jongens willen dat met weggeefprijzen ook nog van ons afnemen.

Het lijkt erop dat dit jaar het marktaandeel dat wij hebben op het gebied van barbecuen onder vuur ligt. De grote jongens willen dat met weggeefprijzen ook nog van ons afnemen.

 

Iedere keer als ik het spotje van Jumbo hoor van vier stukken vlees voor € 2,25 krijg ik een apart gevoel van binnen. Dat heet ONMACHT. Wat zal de consument wel niet denken: die slagers zijn oplichters? Terwijl wij een economisch verantwoorde prijs vragen voor onze producten. Het grootwinkelbedrijf zet ons te kakken met hun ondermaatse prijsstelling.

En wij slagers staan erbij en kijken ernaar.

Plus

Bij ons achter zit een nieuwe Plus. Volgens mij krijgt die elke week een grote zak geld van het hoofdkantoor om een plaats in de markt te kopen. Enkele voorbeelden: een krat bier € 2,50 onder de inkoopprijs, groenten te geef, brood haast voor niets en een kilo vlees voor een prijs waar wij het niet voor kunnen inkopen, al kopen we tien ton in. Dat is voor alle gedupeerden oneerlijke concurrentie .

Rotprijs

Als een minderjarige bij Plus een kratje goedkoop bier weg wil halen, krijgt hij het niet mee. In plaats daarvan krijgt hij een preek. Maar een kilo gehakt voor een rotprijs is geen probleem. Dat krijgt een kind van 6 nog mee. Dat kind heeft geen besef van hoe vaak een koe heeft moeten bukken om een kilo vlees op zijn botten te krijgen en weet ook nog niet dat het leven van deze koe zo weinig waard is. Ook zo verpesten wij onze jeugd.

Niet alleen wij liggen onder vuur van de prijzenterreur. Ook de landbouw, veehouderij en tal van andere bedrijven zijn doelwit en slachtoffer. Als er niets gebeurt verdwijnen er ambachten, dus kennis en trots. Een hoeksteen van onze samenleving wordt ondermijnd. In de Tweede Kamer zijn steeds meer kamerleden die vinden dat dit niet kan. En in Brussel leggen wij het probleem ook neer. Hopelijk komt daar het salomonsoordeel vandaan.

Het ga u naar den vleze,


Jan

 

Altijd op de hoogte blijven?