Nominatie Wakker Dier voor nutteloze Award

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

AMSTERDAM – Wakker Dier is nu zelf ook genomineerd voor een Award. Een Award voor de uitreiking van de meest nutteloze Award, wel te verstaan.

AMSTERDAM – Wakker Dier is nu zelf ook genomineerd voor een Award. Een Award voor de uitreiking van de meest nutteloze Award, wel te verstaan.


De website Spunk.nl nomineerde de dierenrechtenorganisatie vanwege haar verkiezing 'Meest Sexy Vegetariër. Wakker Dier maakt daardoor kans op de ‘Wat? Award 2009’.

Degradatie

Hiermee wil de website ten strijde trekken tegen de degradatie van awards.

‘Ooit was het een eer, de bekroning op een carrière of een onderscheiding voor bewezen diensten: het krijgen van een award. Tegenwoordig worden we overspoeld met prijzen waarvan zelfs je schoorsteenmantel niet weet wat hij ermee moet, en heeft iedere halfbekende Nederlander een met goudverf bespoten stuk schroot op zijn of haar nachtkastje staan’, aldus de website.


Nutteloos

Spunk.nl vindt de sexy vegetariër verkiezing van Wakker Dier nutteloos. ‘Bij Stichting Wakker Dier wordt er ieder jaar een sexy koppel vegetariërs gekozen, zodat de stichting bakken meer sexy publiciteit krijgt. Natuurlijk gunnen wij Wakker Dier alle media-aandacht van harte. Maar hoe geil is het nou werkelijk om sexy vegetariërs te nomineren, als je vervolgens mensen als Dolf Jansen, Wouter Bos en Henk Keilman in je kieslijst zet?’, aldus Spunk.nl.


Jan Vayne

Als extra stimulans voor de Award zou Spunk.nl er overigens nog aan kunnen toevoegen dat de organisatie zelfbenoemde vegetariërs nomineert, die het boegbeeld zijn van een vleesfabriek. Jan Vayne behield zijn nominatie immers ondanks dat hij reclame maakt voor de door dierenactivisten zo verfoeide Unox rookworsten…

Stem ook mee met onze nieuwe stelling:

'Dierenactivisten moeten keihard worden aangepakt'

Lees ook:

Fetishkoningin meest sexy vegetariër (30 december 2008)

Vegetariërs willen Jan Vayne van 'sexy lijst' (14 november 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Awards

Alle berichten over vegetariërs

Alle berichten over Wakker Dier

Altijd op de hoogte blijven?