Nieuwe voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers

Koos van Essen_nieuwe voorzitter KNS

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft een nieuwe voorzitter. Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op. Dat maakt de brancheorganisatie bekend na de Algemene Ledenvergadering op maandag 16 juni.

Naast de overdracht van het voorzitterschap besloot de Algemene Ledenvergadering ook om Keurslager Marco van Strien herbenoemd als bestuurslid voor een periode van vier jaar. Vanwege corona vond de Algemene Ledenvergadering dit jaar anders plaats dan gebruikelijk. Leden konden de vergadering online bijwonen.

Koos van Essen

Koos van Essen is ondernemer van Keurslager Warmenhoven in Wateringen en een actief commissielid bij KNS. Zo speelde hij eerder een rol bij de Coalitie Winkelambacht, die zich inzet tegen regeldruk in het winkelambacht. In 2020 werd Koos van Essen benoemd als bestuurslid en vice-voorzitter van KNS. De benoeming tot voorzitter gebeurde op voordracht van het bestuur. "Ik wil een inspirerende voorzitter zijn voor onze vereniging om ons mooie vak en dus onze branche gezond, levensvatbaar en relevant te houden", aldus een enthousiaste Koos na zijn benoeming.

Directeur Marian Lemsom bedankte Ad Bergwerff namens het bestuur en hele team van de KNS voor zijn betrokkenheid en inzet. Het was voor Ad Bergwerff de vierde termijn als voorzitter; Ad was voorzitter van 2005-2017. In 2019 is hij door de ALV herbenoemd als voorzitter en was bereid deze rol weer op zich te nemen na het overlijden van Fred Karremans in 2019. Ad blijft na zijn aftreden een aantal bestuursfuncties uitoefenen voor KNS zoals CBS Comore, Stichting Meestertitels en International Butchers’ Confederation. Het complete bestuur bestaat nu uit: Koos van Essen, Arno de Best, Carla van Eijk, Herman ter Weele, Lida Koelewijn, Jan Peter van der Zee en Marco van Strien.

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS)

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman. KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Dossiers
Lees ook
Premium Cheese Burger

Premium Cheese Burger

AVO inspireert de slager met lekkere en verrassende recepten, zoals dit recept voor een Premium Cheese Burger.

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Volgende week, op 7 september, start de Verspillingsvrije Week. Ook slagers kunnen hier aan meedoen. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers zet alvast het promotiemateriaal klaar en geeft tips.

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...