Nieuwe regels voor slagers met een lunchroom

13 augustus 2020 pixabay
Foto: Pixabay

Vanwege de toename van het aantal besmettingen zijn vanaf 10 augustus de coronamaatregelen voor de horeca aangepast. Klanten moeten reserveren en ondernemers moeten alle gasten vragen om zich te registreren. Deze regels gelden ook voor slagers met een eetgelegenheid/lunchroom, zowel bij service aan tafel als bij uitgifte via toonbank/ counter waar het gaat om directe consumptie, laat KNS weten op de website. 

KNS zet alle punten waar slagers met een eetgelegenheid rekening mee moeten houden op een rijtje. Allereerst moeten gasten reserveren, dit kan van te voren of aan de deur. Bij ontvangst moet de ondernemer de gasten vragen of ze last hebben van coronaklachten. En klanten mogen alleen zittend de bestelling consumeren. 

Registratieplicht

Daarnaast moeten ondernemers hun gasten vragen om zich te registreren. Op het formulier moeten de volgende gegevens komen: de volledige naam, datum, aankomsttijd, placering van het bezoek, e-mailadres, telefoonnummer en toestemming voor vastleggen van gegevens. Op de website van KNS kunnen slagers een voorbeeldformulier downloaden.

1,5 meter afstand

Gasten moeten minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen of als het gaat om een groep van 2 personen. Er is geen beperking van het aantal personen. De grootte van het horecagedeelte bepaalt hoeveel gasten er, met de inachtneming van de anderhalve meter, plaats kunnen nemen.

En tot slot geef de looprichting aan door middel van pijlen of markeringen. En reinig na het vertrek van de gasten grondig de tafel, stoelen en menukaarten.

Bron: KNS

Altijd op de hoogte blijven?