Nieuwe CEO Brandt & Levie wil van verantwoord vlees de norm maken

23 mei 2023 Redactie Vleesmagazine Brandt en Levie

In mei is Koen Regout aangetreden als de nieuwe CEO van worstmakerij Brandt & Levie. Samen met de huidige eigenaren heeft hij als missie om van Brandt & Levie het verantwoorde worstenmerk van Europa maken.

Regout was voorheen managing director bij Koninklijke Verkade en werkte onder andere voor Artsen Zonder Grenzen. De huidige directeur en oprichter Geert van Wersch draagt met vertrouwen de leiding over, zowel hij als medeoprichters Samuel Levie en Jiri Brandt blijven vanzelfsprekend nauw betrokken.

Nieuwe directeur

“Ik ben ontzettend trots op waar we nu staan, een prachtige productielocatie, met een fantastisch team dat geweldige producten maakt”, zegt Van Wersch. “We zien volop kansen en daarbij zochten we een directeur met de hierbij horende kennis en ervaring. Koen heeft een brede commerciële én maatschappelijke achtergrond. Deze combinatie geeft ons veel vertrouwen dat hij naast commercieel inzicht ook intrinsiek gedreven is om de wereld mooier achter te laten. Wat ons betreft de perfecte directeur voor Brandt & Levie!”

Sharefunding

Begin dit jaar haalde Brandt & Levie 1 miljoen euro groeikapitaal op met een sharefunding-campagne. Doel is daarmee meer mensen aan te sporen te kiezen voor verantwoord vlees, door uitbreiding van (internationale) distributie en ontwikkeling van de allerlekkerste plantaardige worst. Koen: “Ik ben onder de indruk van wat de mannen met hun team hebben neergezet en kijk er naar uit de missie van Brandt & Levie samen nog verder uit te dragen.”

Rol in voedselsysteem

Samuel Levie, Jiri Brandt en Geert van Wersch blijven zowel strategisch als operationeel betrokken. Samuel: “Vanaf dag één reflecteren wij als vleesbedrijf op onze rol in het voedselsysteem, iets wat in de sector helaas niet vanzelfsprekend is. We vinden het fantastisch dat Koen met ons de impact nog groter en positiever gaat maken. Koen heeft met zijn commerciële achtergrond en brede bedrijfskundige ervaring de nodige kennis in huis om Brandt & Levie door deze volgende fase van groei te begeleiden.”

Brandt & Levie

Brandt & Levie is in 2011 opgericht met als doel mensen te inspireren beter vlees te eten. In de eigen Amsterdamse worstmakerij wordt worst gemaakt van uitsluitend vlees van boerderijen met oog voor dier en milieu. De worsten van Brandt & Levie zijn verkrijgbaar bij talloze restaurants en speciaalzaken door heel Nederland en inmiddels ook in Duitsland, België en Oostenrijk.

Altijd op de hoogte blijven?