Nieuw programma bij RTL4 voor barbecueliefhebbers

10 augustus 2016

Na Grillmasters start er op 28 augustus op RTL4 een nieuw televisieprogramma gericht op barbecueliefhebbers. In ‘Ik BBQ voor jou’ krijgt een man de kans om een heerlijke BBQ te organiseren voor een persoon die voor hem heel belangrijk is.

Het programma wordt gepresenteerd door Koert-Jan de Bruijn die landelijke bekendheid kreeg met zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij wordt bijgestaan door Ralph de Kok; dé man die Nederlandse topchefs traint in het bereiden op open vuur.

De Kok leert de kandidaat en kijker enkele basisvaardigheden van het barbecueën. Samen gaan ze aan de slag in een mobiele BBQ-studio. Moet dit stuk vlees ‘low & slow’ gegaard worden of juist ‘kort en hevig’? Hoe maak je eigenlijk een goede marinade? Welke bijgerechten kun je allemaal aan denken?

Foto-Ralph-de-Kok-200x300 Ron de Kok. Foto: Ik BBQ voor jou

Slager

Ook de slager komt in het programma aan bod. De Bruijn gaat naar de slager en praat met de hem over kwaliteit en herkomst. Ook duikt hij in de wereld van apparatuur en accessoires. Wanneer kies je voor welk type BBQ of grill? En hoe ga je veilig om met gas? Welke soorten houtskool zijn er eigenlijk?

'Ik BBQ voor jou' wordt uitgezonden vanaf zondag 28 augustus om 17:00 bij RTL4. Een serie van 8 afleveringen. Het programma wordt herhaald op zaterdag en is terug te kijken via RTL-XL.

SHH Productions

Het programma wordt gemaakt door SHH Productions die ook de serie ‘Van Slager tot Chef’ produceert. De nieuwe serie hiervan verschijnt op RTL4 vanaf 23 oktober. De opnames hiervan vinden momenteel plaats.

Altijd op de hoogte blijven?