Nice to Meat levert eerste Japans Wagyu

26 juni 2014

Japan heeft de exportmarkt geopend voor Wagyu-vlees. Horecaslagerij en importeur Nice to Meat heeft op 24 juni een exclusief importcontract gesloten. Nice to Meat heeft inmiddels de eerste leveringen verzorgd. Het Japans Wagyu-vlees wordt geserveerd in restaurants en is te koop bij slagerijen.

"We hebben er 15 jaar op moeten wachten", zegt Mikel Pouw, samen met zijn broer Patrick eigenaar van Nice to Meat . "Nu is het eindelijk zover, we mogen nu Japans Wagyu rechtstreeks uit Japan importeren en verkopen. Voor vleesliefhebbers is het absoluut een ongeëvenaarde ervaring. Japans Wagyu is kostbaar, maar je eet het in zeer bescheiden porties. In toprestaurants en de Aziatische keuken mag het beslist niet ontbreken."

Kenmerken Wagyu

Japans Wagyu-vlees is befaamd om zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak. Het vlees van de 100 procent raszuivere Wagyu-runderen is uiterst mals door de intense marmering en staat beter bekend dan de Amerikaanse en Australische varianten. Juist de bijzondere dooradering van het vlees is de onderscheidende factor.

Nice to Meat

Nice to Meat, gevestigd in Almere-Poort, is sinds 1998 leverancier van en specialist op het gebied van Wagyu. Het bedrijf verwacht maandelijks minimaal 24 runderen te kunnen afnemen, afkomstig uit de Japanse provincie Gunma. Alleen de meest luxe delen worden verkocht: entrecote, ribeye en ossenhaas. De prijs per set van drie zal variëren van 135 euro tot 275 euro per kilo, afhankelijk van de classificatie A3, A4 of A5.

Ondertekening

Tijdens de ondertekeningsceremonie (zie foto) in Hotel Okura Amsterdam zetten Patrick Pouw en Takeshi Kimura hun handtekening onder het contract. Daarmee werd de samenwerking tussen Nice to Meat en de Japanners vastgelegd. Na afloop was restaurant Sazanka het toneel van een feestelijke lunch, met onder andere afgevaardigden van de Japanse Ambassade en de Japanse Kamer van Koophandel. Okura’s Executive Chef Masanori Tomikawa creëerde speciaal voor deze gelegenheid een volledig Japans Wagyu-menu.

De beide eigenaars waren een dag eerder in Londen om, in gezelschap van onder andere Nederlandse sterrenchefs de aankomst van Japans Wagyu in Europa te vieren.

Altijd op de hoogte blijven?