Carnimex is leverancier van kwaliteitsvlees. Niet voor niets noemt het bedrijf zich Boutique Meat Importer. Black Angus-vlees, van runderen die tot 300 dagen met graan zijn gevoerd, Wagyu uit Japan en Spaans Ibérico-vlees: met de producten van Carnimex haalt de slager iets bijzonders in huis.

De naam Carnimex bestaat al sinds 1965. Sinds vijf jaar is het bedrijf actief als vleesim- en exporteur. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam. “We opereren internationaal,” vertelt Tim van der Poel. “We leveren aan diverse Europese landen, van het noorden van Finland tot aan het zuiden van Portugal.’’ Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op de groothandels, maar levert nu ook aan slagerijen. “We kregen steeds meer vraag van slagers naar ons vlees. Inmiddels leveren we aan meer dan honderd slagerijen in Nederland.”

Tim is contactpersoon voor de slagerijen. “Ik werk nu zo’n vijf jaar bij Carnimex. De eerste jaren heb ik de logistiek gedaan, sinds vorig jaar richt ik mij volledig op slagerijen. Van slagers hoor ik enkel positieve berichten over ons vlees. Ze roemen vooral de constante kwaliteit. Bij andere leveranciers kan die nogal eens verschillen, de ­ribeye die ze de ene week kregen was een stuk beter dan de andere. Bij ons is de kwaliteit veel constanter. Dat heeft met onze werkwijze te maken; we werken met vaste leveranciers en selecteren alleen het beste vlees. We importeren ons vlees vanuit landen over de hele wereld, zoals Japan, Spanje en Uruguay. Het leeuwendeel komt uit dat laatste land. Daar werken we met twee rundveebedrijven samen. Daarmee hebben we veel contact, we zien onszelf dan ook eerder als partner dan als afnemer. Omdat we zoveel contact hebben met onze leveranciers, weten we precies wat er gebeurt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de kwaliteit maar ook de constante prijs van het vlees gegarandeerd is.”

Prachtig gemarmerd

Carnimex_2

De runderen hebben in Uruguay alle ruimte. “Per rund gaat het om twee voetbalvelden. De runderen grazen in weidse graslanden en lopen jaarrond in vrijheid buiten. De laatste 120, 180 of zelfs 200 dagen worden ze met graan gevoerd, uiteraard weer in de open lucht. De combinatie van grazen op de graslanden en het graan-dieet resulteert in prachtig gemarmerd, smaakvol en mals vlees. Zo spelen we mooi in op de huidige barbecue-trend en stellen we de grillfanaten tevreden.’’

Carnimex voert diverse merken Angus-vlees. Don Pedro en The Black komen beide uit Uruguay. Het gaat om vlees van runderen die minstens 120 dagen graan gevoerd hebben gekregen. UMI is het summum wat betreft het Angus-vlees uit het Zuid-Amerikaanse land: deze runderen hebben minstens 200 dagen graan gevoerd gekregen. De verschillende rundvleesmerken van Carnimex komen in hun eigen unieke dozen. Bij UMI is deze doos wel heel bijzonder, hier heeft de kunstenaar Ignacio Zuloaga het ontwerp voor ­geschilderd. “Sommige slagers vinden de verpakking zo mooi, dat ze het ook voor hun klanten zichtbaar maken. De doos past bij het credo van UMI – The Art of Beef.”

Het vlees van het merk Angus by Miguel Vergara komt uit Spanje. “Dat is de grootste veehouder in Spanje. Voor dit merk heeft hij binnen zijn kudde een nieuwe lijn opgezet van de beste runderen die 300 dagen met graan gevoerd worden. Het gaat om jong Angus-vlees. Carnimex is daarvan de exclusieve leverancier in Noord-Europa.” Daarnaast importeert Carnimex Wagyu-vlees uit Japan. “Dit vlees wint nog steeds aan populariteit. Niet verwonderlijk, het gaat om absolute topkwaliteit.” Het bedrijf verkoopt tevens Ibérico-vlees, afkomstig van het Spaanse Ibérico-varken. ‘’Ibérico geeft de consument een heel andere ervaring in het eten van varkensvlees. Ook hier zien wij een zeer sterke stijging in populariteit, en terecht!’’

Angus met been

Carnimex_3

Omdat het bedrijf internationaal opereert, koopt het grote volumes vlees in. Hierdoor kunnen afspraken gemaakt worden met leveranciers over de kwaliteit en kan Carnimex slagerijen een ruime keus uit diverse soorten vlees bieden. “Voor het Spaanse Angus-vlees geldt bijvoorbeeld dat de slager ook vlees met been kan bestellen, zoals de hele lendes. Wanneer we dit vlees afleveren bij slagers, zien we hun ogen oplichten. Ze kunnen niet wachten om met het vlees aan de slag te gaan. Op die manier kunnen ze het vlees naar eigen inzicht en volgens hun eigen ­signatuur snijden. Dergelijke grote stukken vlees kunnen we overigens ook in dry aged variant aanbieden. Voor slagers die vlees van een dergelijke grootte niet kunnen dry agen in hun eigen zaak, laten we dit in Spanje doen.”

Carnimex bezorgt zelf bestellingen én werkt samen met een transporteur. “We krijgen regelmatig de vraag van slagers wanneer het bestelde vlees wordt geleverd. Wanneer men voor 13.00 uur het vlees bestelt, heeft men het gegarandeerd de volgende dag in huis.”

Carnimex_logo

Carnimex
Javastraat 6
3016 CE Rotterdam
(010) 241 7688
www.carnimex.nl
Instagram: @carnimex.nl

Altijd op de hoogte blijven?