Nederlandse primeur: visspecialist met Fish Pick-up

Fish Pick-up Ru-vis

Viswinkel Ru-vis in Leusden heeft als eerste versspecialist in Nederland een gekoelde Pick-up geopend, waar klanten 24/7 hun webshopbestellingen kunnen afhalen. Het concept is bedacht door een Belgische slager en wellicht ook een mooi concept voor Nederlandse slagerijen.

Ruud van Diermen is samen met Henrik Pieter de Graaf eigenaar van Ru-vis. Zij werden door Karel van den Heuvel, commercieel directeur van webshopbouwer Graaggedaan.nl, getipt over het initiatief van de Belgische slager. ‘Karel weet dat wij continu op zoek zijn naar nieuwe kansen in ons bedrijf’, legt Van Diermen uit. ‘Hij adviseerde om een keer in België te gaan kijken bij de bedenker van het concept dat in Vlaanderen opereert onder de naam Versbox. Dat hebben we gedaan en we waren direct laaiend enthousiast. Dit is waar de Nederlandse consument ook behoefte aan heeft.’

Werking

De Fish Pick-up werkt als volgt: Een consument plaatst een order in de nieuwe webshop, betaalt en geeft aan hoe laat hij zijn bestelling wil ophalen in de Fish Pick-up. Zodra de bestelling gereed is, wordt deze in één van de 22 gekoelde vakken geplaatst. Daarna wordt een unieke code naar de klant verstuurd. Als deze wordt ingetoetst bij de Fish Pick-up dan gaat het betreffende vak open en kan de bestelling worden meegenomen. ‘Heel eenvoudig!’, lacht Van Diermen.

Voordelen

De Fish Pick-up biedt een groot aantal voordelen. ‘We zijn nu 24/7 geopend. Ook buiten de openingstijden van de winkel kunnen we klanten bedienen. Daarnaast is er een groeiende groep consumenten die liever niet in de rij bij de winkel gaat staan. Je spreidt hiermee de bezoekersdruk over de winkel en de Fish Pick-up. Dat is zeker ook in deze coronatijd een relevant voordeel.’

 
Lees ook
Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.

Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

De coronacijfers lopen op en het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Vanavond om 19.00 uur kondigt het kabinet nieuwe maatregelen aan in een persconferentie. Het zou gaan om een gedeeltelijke lockdown van drie weken. Dat meldt NOS.