Nederlands kalfsvlees vindt afzet in China

Logo-Sfeerfoto

Met het Dutch Veal Event in Beijing is op 17 april de opening van de Chinese markt voor Nederlands kalfsvlees gevierd. De VanDrie Group organiseerde dit evenement samen met de Nederlandse Ambassade in China en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).

De VanDrie Group kreeg als eerste Europese kalfsvleesproducent afgelopen oktober 2018 goedkeuring om kalfsvleesproducten naar China te mogen exporteren. 2019 is voor de VanDrie Group daarmee hét jaar om de bekendheid van het product kalfsvlees in dat land te vergroten. De Nederlandse kalfsvlees-producten zijn inmiddels in Beijing en Shanghai te verkrijgen. Afzetkanalen zijn retail en foodservice. Op het evenement waren naast zakenpartners van de VanDrie Group ook afgevaardigden van de Chinese overheid en bestuurders van de Chinese Meat Association (CMA) aanwezig.

Verdere uitbouw positie op Chinese markt

Marijke Everts (Director Corporate Affairs VanDrie Group) vertelt dat het Dutch Veal Event de start is van verdere uitbouw van VanDrie Group’s positie op de Chinese markt: ‘Ons uitgangspunt is het creëren van maximale klantwaarde. We geloven in lange termijn partnerschappen. Samen met onze Chinese partners hebben we daarom een gerichte strategie opgepakt om kalfsvlees op de kaart te zetten.’

[intermezzo:1]

Het product kalfsvlees is in de Chinese cuisine een onbekend product. Consumenten stellen daarnaast ook strikte eisen aan voedingsmiddelen ten gevolge van diverse voedselschandalen in China.

Kalfsvlees promoten

De VanDrie Group geeft te kennen met die marktkenmerken uit de voeten te kunnen. Everts: ‘We introduceren kalfsvlees uit de Europese keuken en laten zien dat het product ook perfect past bij de lokale eetgewoontes en bereidingswijzen. Kalfsvlees is uitstekend toe te passen in gerechten als hot pot, noodle soup en stews. Nederlands kalfsvlees beantwoordt daarnaast de eisen die Chinese consumenten stellen: voedselveiligheid, tracking & tracing en ook smaak. We bouwen inmiddels gestaag aan de afzet van kalfsvlees in China. Onze klanten zijn enthousiast.’

Lees ook
‘Het werk in de slagerswereld verandert’

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Anthonie Breugem van Bosgraaf Food & Hygiënetechniek.

Kalfsvleesverwerker sluit tijdelijk de deuren vanwege corona

Kalfsvleesverwerker sluit tijdelijk de deuren vanwege corona

Kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn sluit tijdelijk de deuren nadat een significant aantal medewerkers positief heeft getest op corona. De NVWA laat weten de keuringswerkzaamheden in het slachthuis stil te leggen.

‘Food is een degelijke sector’

‘Food is een degelijke sector’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Stephen van Uhm van Van Uhm BV.