Nederlands kalfsvlees vindt afzet in China

Logo-Sfeerfoto

Met het Dutch Veal Event in Beijing is op 17 april de opening van de Chinese markt voor Nederlands kalfsvlees gevierd. De VanDrie Group organiseerde dit evenement samen met de Nederlandse Ambassade in China en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).

De VanDrie Group kreeg als eerste Europese kalfsvleesproducent afgelopen oktober 2018 goedkeuring om kalfsvleesproducten naar China te mogen exporteren. 2019 is voor de VanDrie Group daarmee hét jaar om de bekendheid van het product kalfsvlees in dat land te vergroten. De Nederlandse kalfsvlees-producten zijn inmiddels in Beijing en Shanghai te verkrijgen. Afzetkanalen zijn retail en foodservice. Op het evenement waren naast zakenpartners van de VanDrie Group ook afgevaardigden van de Chinese overheid en bestuurders van de Chinese Meat Association (CMA) aanwezig.

Verdere uitbouw positie op Chinese markt

Marijke Everts (Director Corporate Affairs VanDrie Group) vertelt dat het Dutch Veal Event de start is van verdere uitbouw van VanDrie Group’s positie op de Chinese markt: ‘Ons uitgangspunt is het creëren van maximale klantwaarde. We geloven in lange termijn partnerschappen. Samen met onze Chinese partners hebben we daarom een gerichte strategie opgepakt om kalfsvlees op de kaart te zetten.’

[intermezzo:1]

Het product kalfsvlees is in de Chinese cuisine een onbekend product. Consumenten stellen daarnaast ook strikte eisen aan voedingsmiddelen ten gevolge van diverse voedselschandalen in China.

Kalfsvlees promoten

De VanDrie Group geeft te kennen met die marktkenmerken uit de voeten te kunnen. Everts: ‘We introduceren kalfsvlees uit de Europese keuken en laten zien dat het product ook perfect past bij de lokale eetgewoontes en bereidingswijzen. Kalfsvlees is uitstekend toe te passen in gerechten als hot pot, noodle soup en stews. Nederlands kalfsvlees beantwoordt daarnaast de eisen die Chinese consumenten stellen: voedselveiligheid, tracking & tracing en ook smaak. We bouwen inmiddels gestaag aan de afzet van kalfsvlees in China. Onze klanten zijn enthousiast.’

Lees ook
Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

In de eerste helft van dit jaar is er minder rundvlees naar de EU geëxporteerd, maar de export van whisky en zalm nam juist toe. Volgens de cijfers van de Britse Food & Drink Federation nam de totale export van eet- en drinkproducten met 16 procent af tot zo’n 4,9 miljard pond (circa 5,7 miljard euro). Dat is het laagste bedrag sinds...

ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

VanDrie Group mag de activiteiten van A.J. van Dam Beheer b.v. overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft deze overname goedgekeurd. Dat laat VanDrie Group weten in een persbericht.

Mexicaanse kalfstaart

Mexicaanse kalfstaart

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Mexicaanse kalfstaart.