Nederland Vleesland aanwezig bij opening Dutch Food Week

12 oktober 2022 Redactie Vleesmagazine

In Den Bosch vond vrijdag 7 oktober de opening van de Dutch Food Week plaats. Nederland Vleesland was hierbij aanwezig met een Foodtruck. De grillworst, pulled pork en hamburgers vonden gretig aftrek en er werden goede gesprekken gevoerd met jong en oud over het bewust kiezen voor vlees.

Op de Bossche Markt kon het publiek ‘Voorproeven op de Markt’. Boeren, tuinders, vissers, telers en andere partners presenteerden hun van innovatieve, educatieve en traditionele (food)concepten. Presentator Jochem van Gelder nam voorbijgangers mee in de wereld van gezond en lekker eten. Voor de fijnproevers waren er naast proeverijen ook kookdemonstraties.

Duizenden bezoekers gingen bij het proeven in gesprek met de aanwezige boeren, telers, tuinders en vissers. Bij de foodtruck van ‘Nederland Vleesland’ waren vier voorzitters van brancheorganisaties uit de vleesketen aanwezig om de bezoekers te woord te staan. Dit waren Laurens Hoedemaker (voorzitter COV), Linda Verriet (voorzitter POV), Helma Lodders (voorzitter V&LN) en Henk Flipsen (voorzitter SVV).

Vrijwel alle reacties van de bezoekers waren positief en enthousiast. "Niet verwonderlijk", staat er te lezen in het persbericht. "Het overgrote deel van de Nederlanders (94%) geniet regelmatig van een lekker en goed stukje vlees. Dat is vrijwel heel Nederland. Vlees is een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen en past uitstekend in  een gezond en gevarieerd eet- en leefpatroon. Vlees heeft dan ook een  belangrijke, traditionele plek in onze eetcultuur."

Nederland Vleesland vinden dat consumenten zelf moeten kiezen of wel of geen vlees willen eten. "Dat zijn persoonlijke keuzes, die ieder voor zich moet maken. Het zijn ook keuzes die niet door een (lokale) overheid of fanatieke minderheidsgroepen bepaald mogen worden. Smaken en meningen verschillen, en dat moet zo blijven."

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?