'Nebraska Beef had E.coli niet in de hand

attachment-001_food-image-VLS5505I01

OMAHA - Nebraska Beef had de uitbraak van E.coli niet goed in de hand. Daarom breidde de besmetting zich uit en was een tweede recall nodig.

OMAHA - Nebraska Beef had de uitbraak van E.coli niet goed in de hand. Daarom breidde de besmetting zich uit en was een tweede recall nodig.


Dat zeggen Federale onderzoekers, volgens diverse Amerikaanse media. USDA-woordvoerder Laura Reiser zegt dat de onderzoekers besloten dat 80.000 kilo vlees moest worden toegevoegd aan de eerdere recall van 24 juni, na onderzoeken in de fabriek in Omaha.


Samen met deze recall van 8 augustus gaat het nu om 680.000 kilo vlees, dat op 17 juni, 24 juni en 8 juli is geproduceerd.


Niet goed schoongemaakt

Volgens Reiser had het bedrijf de machines niet goed schoongemaakt bij een wisseling van product op 24 juni, waardoor niet zeker was dat het vlees dat daarna werd geproduceerd veilig was.


Besmette producten van Nebraska Beef zouden gezorgd hebben voor in totaal 27 ziektegevallen in tien Amerikaanse staten en Canada. Ondanks de recall gaat de productie in de fabriek gewoon door.


Eerder haalde het bedrijf 2,6 miljoen kilo vlees terug. Toen werden 49 mensen ziek in zeven staten, maar dat was een andere stam van E.coli 0157:H7 dan die van de huidige recall.


Lees ook:

Biologische supermarkt krijgt E.coli-vlees (13 augustus 2008)

Kroger breidt recall uit (4 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over E.coli

Alle berichten over recalls

Lees ook
Live training slicen & automatiseren met proefproductie

Live training slicen & automatiseren met proefproductie

In het splinternieuwe trainings- en applicatiecentrum van MULTIVAC werken meer dan 100 specialisten - van levensmiddelentechnologen tot werktuigbouwkundigen - aan op maat gemaakte verwerkings- en verpakkingslijnen.

Delmo: 'Goede machines zijn onontbeerlijk’

Delmo: 'Goede machines zijn onontbeerlijk’

De prijs-kwaliteitsverhouding en de service, dat waren voor Keurslager John Boere uit Haastrecht de belangrijkste redenen om voor Delmo te kiezen. Hij verving in de afgelopen jaren een groot deel van zijn oude machines, waaronder mengers, een cutter en een wolf van K+G Wetter. Een hele investering, maar Boere wil graag zijn tijd vooruit blijven.

Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Producenten van vers vlees en vleesproducten hebben bij MULTIVAC niet alleen de keuze uit  splinternieuwe verpakkings- of verwerkingsmachines. MULTIVAC reviseert namelijk ook gebruikte machines met originele onderdelen en komt hiermee tegemoet aan de klant die snel een machine geleverd wenst of een kleiner budget te besteden heeft. Wilt u uw productiecapaciteit...