'Nebraska Beef had E.coli niet in de hand

attachment-001_food-image-VLS5505I01

OMAHA - Nebraska Beef had de uitbraak van E.coli niet goed in de hand. Daarom breidde de besmetting zich uit en was een tweede recall nodig.

OMAHA - Nebraska Beef had de uitbraak van E.coli niet goed in de hand. Daarom breidde de besmetting zich uit en was een tweede recall nodig.


Dat zeggen Federale onderzoekers, volgens diverse Amerikaanse media. USDA-woordvoerder Laura Reiser zegt dat de onderzoekers besloten dat 80.000 kilo vlees moest worden toegevoegd aan de eerdere recall van 24 juni, na onderzoeken in de fabriek in Omaha.


Samen met deze recall van 8 augustus gaat het nu om 680.000 kilo vlees, dat op 17 juni, 24 juni en 8 juli is geproduceerd.


Niet goed schoongemaakt

Volgens Reiser had het bedrijf de machines niet goed schoongemaakt bij een wisseling van product op 24 juni, waardoor niet zeker was dat het vlees dat daarna werd geproduceerd veilig was.


Besmette producten van Nebraska Beef zouden gezorgd hebben voor in totaal 27 ziektegevallen in tien Amerikaanse staten en Canada. Ondanks de recall gaat de productie in de fabriek gewoon door.


Eerder haalde het bedrijf 2,6 miljoen kilo vlees terug. Toen werden 49 mensen ziek in zeven staten, maar dat was een andere stam van E.coli 0157:H7 dan die van de huidige recall.


Lees ook:

Biologische supermarkt krijgt E.coli-vlees (13 augustus 2008)

Kroger breidt recall uit (4 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over E.coli

Alle berichten over recalls

Lees ook
Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...