Nationale voorronde International Young Butchers' 2019

21 juni 2018

De International Young Butchers' Competition 2019 vindt plaats op 4 en 5 mei op de International Meat Trade Fair (IFFA) in Frankfurt. Hiervoor is de organisatie opzoek naar deelnemers. Eén plaats in het Nederlandse Team is al gevuld door de reserve-kandidaat van 2018 Josja Haagsma. Het team zoekt nog een tweede kandidaat en een reserve-kandidaat. Daarvoor is op maandag 10 september de nationale voorronde op SVO locatie Houten.

International Young Butchers' Competition

De International Young Butchers' Competition (IYBC) is de Europese vakwedstrijd voor slagersleerlingen. De afgelopen edities verliepen succesvol voor het Nederlands Team. Tijdens de editie van 2018 sleepte het team twee tweede plaatsen in de wacht. Wessel Starink werd tweede bij onderdeel 5, de bereiding van twee kant-en-klare gerechten. Kevin van der Veen kreeg de tweede plaats bij onderdeel 6, bereiding en presentatie van een hoofdgerecht.

In het team voor 2019 zijn nog twee plaatsen vrij. De organisatie vraagt slagers om 'die enthousiaste en gedreven student' uit hun bedrijf te stimuleren om deel te nemen. Voor de leerling is deelname een unieke internationale ervaring en een kans om kennis op te doen. Vakwedstrijden laten het ambacht en vakmanschap in de slagerij zien en draagt bij aan het positieve imago van het slagersvak.

Vereisten voor deelname:

  • Student is werkzaam bij een bij de KNS aangesloten leerbedrijf
  • Student is op 31 december 2019 maximaal 25 jaar oud
  • Student volgt minimaal een niveau 3-opleiding en is op of rond het moment van deelname nog in opleiding bij SVO

Benodigde vaardigheden

  • Minimaal 2 jaar werkzaam in de slagerij
  • Ervaring in uitbenen
  • Ervaring in bewerken / verwerken rundvlees
  • Ervaring in productie en presentatie van kant en klare vleesproducten/veka’s
  • Creatief en innovatief kunnen denken

Training

Van de deelnemers wordt verwacht dat zijn in aanloop naar de International Young Butchers' Competition trainen. Hiervoor organiseert SVO centrale trainingsdagen waar onder leiding van deskundige in- en externe trainers instructies geven en er wordt geoefend. Ook moeten de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd besteden aan de meegegeven opdrachten om zich optimaal voor te bereiden.

Meer informatie nodig over het wedstrijdprogramma of interesse? Neem dan contact op met de SVO-mentor van de locatie van jouw student.

Altijd op de hoogte blijven?