Multivac komt met nieuwe verpakking vleeswaren

attachment-001_food-image-VLS10834I01

UTRECHT - Multivac presenteerde deze week op de Macropak een machine waarmee nieuwe verpakkingen voor vleeswaren kunnen worden gemaakt.

UTRECHT - Multivac presenteerde deze week op de Macropak een machine waarmee nieuwe verpakkingen voor vleeswaren kunnen worden gemaakt.

Volgens de fabrikant levert de verpakking zowel voor fabrikanten als voor consumenten de nodige voordelen op meldt Elsevier Voedingsmiddelen Industrie. 'De verpakking is gemakkelijk te openen door het grote lipje en evenzo gemakkelijk te verzegelen na opening', aldus Tim Hage van Multivac.

Op gebied van productie levert de machine kostenvoordelen op vergeleken met klappackmachines, aldus Hage. 'De begassing wordt geïnjecteerd in de verpakking, wat aanzienlijk minder gas kost. De restzuurstofwaarden in de verpakking zijn uitermate laag, tot 0,3 procent.' De machine, die zo nieuw is dat deze nog niet in een Nederlandse fabriekshal staat, produceert circa 140 stuks per minuut. Volgens Hage zijn enkele prospects - namen wil hij niet noemen - zeer geïnteresseerd in het concept.

 

Lees ook
‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...

Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Als producent van vers vlees en vleesproducten heb je bij MULTIVAC de keuze uit de allernieuwste verpakkings- of verwerkingsmachines en uit gebruikte machines met originele onderdelen. Snelle levering voor een kleiner budget én toch verantwoord verpakken.

De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.