MPS sleept grootste order ooit binnen

attachment-001_food-image-VLS4253I01

LICHTENVOORDE – Het Lichtenvoordese bedrijf Meat Processing Systems (MPS) heeft met een opdracht van Danish Crown een miljoenenorder binnengesleept. De grootste in het 100-jarig bestaan van het bedrijf.

LICHTENVOORDE – Het Lichtenvoordese bedrijf Meat Processing Systems (MPS) heeft met een opdracht van Danish Crown een miljoenenorder binnengesleept. De grootste in het 100-jarig bestaan van het bedrijf.


Europa’s grootste producent van varkensvlees en vleeswaren gaf MPS de opdracht een automatische koelcel te bouwen. Dinsdag werd de miljoenenopdracht bekrachtigd door projectleider Bo Renneberg Hansen van Danish Crown.


‘Met onze keuze voor de machines van MPS willen wij een impuls geven aan onze wijze van produceren. Danish Crown heeft nog niet eerder samengewerkt met MPS’, vertelt Hansen.


Trots

Algemeen directeur Remko Rosman van MPS is apetrots op het binnenslepen van de order. ‘Binnen de verschillende afdelingen van ons bedrijf is hard gewerkt om de order te krijgen. Wij zijn zeer tevreden dat het ons gelukt is Danish Crown te overtuigen van onze kennis en producten.'


Groei

Met het binnenhalen van de grootste order in haar meer dan honderdjarig bestaan, geeft MPS invulling aan haar doelstelling verder te willen groeien. ‘Op dit moment zijn wij wereldmarktleider in slachttechniek. Dat willen we uiteraard graag blijven en daarom moeten we als bedrijf continu in beweging blijven. Het leveren van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten is daarvoor een absolute voorwaarde’, aldus Rosman.

MPS

MPS is internationaal marktleider op gebied van geavanceerde slachtsystemen en logistieke systemen voor de vleesverwerkende industrie. Daarbij is het bedrijf in de sector toonaangevend in systemen voor het zuiveren van afvalwater.

In de vestiging in Lichtenvoorde zijn ruim 350 personen werkzaam. De vestiging Peking (China) telt 70 medewerkers. Daarnaast zijn er wereldwijd in diverse landen agentschappen van MPS vertegenwoordigd.

Lees ook:

Worstmachine genomineerd voor Award (6 augustus 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over machines

Alle berichten over Danish Crown

 

Lees ook
‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...

Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Als producent van vers vlees en vleesproducten heb je bij MULTIVAC de keuze uit de allernieuwste verpakkings- of verwerkingsmachines en uit gebruikte machines met originele onderdelen. Snelle levering voor een kleiner budget én toch verantwoord verpakken.