Miljoenen Icesave beland bij Stork

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

AMSTERDAM – De failliete IJslandse internetspaarbank Icesave heeft 240 miljoen euro geleend aan Stork Food Systems in Boxmeer.

AMSTERDAM – De failliete IJslandse internetspaarbank Icesave heeft 240 miljoen euro geleend aan Stork Food Systems in Boxmeer.

Dit is circa tien procent van het totaalbedrag dat moederbedrijf Landsbanki in Nederland ophaalde bij spaarders, meldt de Volkskrant.

Het geld is voorlopig niet beschikbaar voor gedupeerde spaarders en overheden. De leningen blijven intact, ook nu er bij het Nederlandse filiaal van de IJslandse bank een bewindvoerder is aangesteld.

Volgens Stork is de lening door een aantal banken, waaronder Landsbanki, verstrekt aan het IJslandse Marel toen die begin dit jaar de Stork-divisie overnam. Een woordvoerder stelt tegenover Evmi.nl dat 'onmogelijk kan worden aangetoond dat het bovenstaande bedrag inderdaad afkomstig was van Icesave'.


Stork Food Systems zal de lening gewoon terugbetalen aan een zogenaamde leninghouder die namens Landsbanki de zaken afhandelt.

Lees ook:

'Kredietcrisis IJsland deert Marel niet' (13 oktober 2008)

'Pilgrim's Pride gaat failliet of wordt verkocht (29 oktober 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over de kredietcrisis

Altijd op de hoogte blijven?